180 de școlari s-au antrenat cu campionii de la CSM București

CSM București continuă campania „Sportul ne unește”, eveniment care  se desfășoară în perioada aprilie – iunie 2018, septembrie – decembrie 2018.

Caravana sprijinită de Primăria Generală a Capitalei și de ENGIE Romania s-a oprit zilele trecute la Școala Șfântul Nicolae. Alături de micuții elevi au participat sportivii de la secțiile de atletism, handbal, baschet, rugby și volei.
Timp de mai bine de o oră, 180 de școlari au făcut mișcare sub îndrumarea și atenta supraveghere a campionilor de la CSM București: rugbyștii Dragos Ser, Stefan Iancu și James Wheeler, atleta Simona Balcă, handbaliștii Mihai Grigore și Eduard Belchite, voleibaliștii Claudiu Dumitru și Ștefan Romanescu, iar baschetul a fost reprezentat de Ionuț Ciurariu.
Cei mici au fost extrem de entuziasmați de prezența sportivilor în rândul lor, le-au urmat toate sfaturile și au făcut risipă de energie. Iar campionii de la CSM i-au ”răsplătit” punând suflet și fiind dedicați lor sută la sută.
”A fost o experiență frumoasă, m-am bucurat că am văzut copii dornici să facă sport, dornici de experiențe noi. Eu le-am recomandat să se apuce de orice sport, sportul înseamnă sănătate, în primul rând. Am văzut câțiva copii care ar putea face sport de performanță”, a spus atleta Simona Balcă, în timp ce rugbystul Ștefan Iancu a precizat: ”A fost ceva minunat, m-am bucurat să mă joc alături de cei mici, noi nu am avut asemenea ocazii în coplărie, așa că salut astfel de inițiative. Școlarii au tot timpul din lume să se decidă ce sport vor face, important este să facă mișcare”.
Handbalistul Eduard Belchite a scos în evidență importanța acțiunilor pe care CSM București le desfășoară în școlile din Capitală: ” CSM este singurul club preocupat de evenimente de acest fel și mi-aș dori ca din ce în ce mai multe cluburi să preia astfel de inițiative. Cei mici ar putea ajunge departe, mi-a plăcut când am văzut în ochii elevilor bucuria pe care le-am adus-o prin participarea noastră la școala lor”.

Campania ”Sportul ne unește” va continua și în anul școlar viitor

Evenimentul de la Școala Sfântul Nicolae a fost un real succes, cei peste 180 de elevii fiind încântați de ora de sport pe care au susținut-o ”tigrii” de la CSM București. ”Au fost mulți copii, ne bucurăm de proiect, le mulțumim celor de la CSM că ne-au implicat în activitatea lor. Ar fi ideal ca după fiecare astfel de acțiune, elevii să fie atrași și mai mult de sport, să le ceară părinților sau nouă la școală să-i implicăm în cât mai multe activități sportive”, aprecizat Marian Ciontescu, directorul Școlii Sfântul Nicolae.
Clubul Sportiv Municipal București va continua derularea campaniei ”Sportul ne unește” și după vacanța de vară. Inspectorul școlar Laurențiu Oprea a dezvăluit care sunt următorii pași. ” În momentul în care doamna director Gabriela Szabo a inițiat acest proiect, am spus imediat da. Vrem ca școlarii să facă mișcare, pentru socializare, pentru sănătate. Avem un protocol cu CSM București, vom continua acest proiect și în anul școlar următor, vrem să atingem cele 35 de școli pe care ni le-am propus, apoi să mergem și către altele. Suntem deschiși, așteptăm pe toată lumea să ni se alăture și să participe la proiect”.