2020, anul primei medalii olimpice la tenis de masă

Tenisul de masă românesc a început anul 2020 cu gândul la o medalie olimpică, singura care îi lipsește din palmares. Elizabeta Samara, Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu sunt hotărâți să își împlinească visul la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Elizabeta Samara este cea mai medaliată tenismenă din România aflată în activitate. Cu cinci titluri europene în palmares, Samara își dorește să aibă parte și de puțin noroc la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

“Îmi doresc să fiu sănătoasă, să nu apară niciun fel de disconfort când mă antrenez și să joc bine la meciuri. Ne-am obișnuit cu presiunea, este frumoasă, cu asta ne hrănim. Avem nevoie și de puțin noroc la tragerea la sorți a tabloului, să nu picăm cu cele mai bune din lume, poate cu Taipei, cu Coreea de Sud, cu oricine dar nu cu China. Atunci am avea o șansă. Echipa este mai matură acum, ne dorim mai mult și simțim că este momentul nostru” – Elizabeta Samara, multiplă campioană europeană la tenis de masă.

Bernadette Szocs are planuri mari

Dublă campioană europeană cu echipa, Bernadette Szocs consideră că a venit momentul pentru un titlu continental și la individual.

“Presiunea mă motivează să demonstrez că putem, că federația română de tenis de masă chiar merită o medalie olimpică. Suntem o echipă omogenă, suntem foarte unite la bine și la rău, ne trebuie și un pic de noroc. Visul este să luăm o medalie la Jocurile Olimpice. La o lună după sunt Europenele și îmi doresc să devin campioană europeană la simplu, la dublu și la dublu mixt. Dacă se poate, la tot” – Bernadette Szocs, multiplă campioană europeană la tenis de masă.

Șanse multiple la o medalie olimpică

În 2019, Ovidiu Ionescu a devenit vicecampion mondial în proba de dublu și a cucerit medalia de argint la Jocurile Europene în proba de dublu mixt, alături de Bernadette Szocs. Șansele tenisului de masă românesc la o medalie olimpică la Tokyo sunt multiple.

“Privesc cu încredere anul 2020, chiar cred că tenisul de masă românesc are capacitatea să obțină o medalie la Jocurile Olimpice. Nu știu de unde va veni, la dublu mixt, ori la echipe, ori la individual. Presiunea e un element benefic pentru mine. În sport ai nevoie de puțină tensiune ca să-ți dorești și mai mult un rezultat mare, de exemplu o medalie olimpică” – Ovidiu Ionescu, vicecampion mondial la tenis de masă.