Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  44 de turişti rătăciţi în Parâng, găsiţi cu ajutorul câinelui Mix

  PUBLICAT ÎN

  Mix, câinele jandarmilor montani din Parâng folosit la salvarea turiştilor, are o misiune dusă la îndeplinire cu care puţine exemplare se pot lăuda.Ultima misiune de acest gen a fost la 30.11.2015 când câinele MIX din cadrul postului de Jandarmi Parâng, alături de conductorul său şi împreună cu membrii formaţiunii SALVAMONT Petroşani a participat la găsirea unui grup de 44 de turişti care s-au rătăcit împreună cu ghidul montan.
  Câinii de serviciu de la structurile de jandarmi montane din judeţul Hunedoara participă deseori , alături de conductorii săi la îndeplinirea misiunilor specifice de menţinere a ordinii publice pe traseele montane, iar atunci când este necesar, îşi aduc aportul la căutarea şi salvarea turiştilor aflaţi în pericol. PAV, NIC, PAK, PAKA, MIX, NIB și PAX nu sunt niște simple nume de cod, cum am fi tentați să credem, ci numele unor animale de serviciu senzaționale, folosite de jandarmii montani hunedoreni în misiunile de căutare și salvare în mediul natural sau pentru menținerea ordinii publice pe traseele montane și în ariile naturale protejate.
  Câinii salvatori, provin din rasa ciobănesc german, au vârste cuprinse între patru și șapte ani și sunt atent selecționați la Centrul Chinologic Sibiu, unde trec prin diverse stagii de pregătire și evaluare, pentru a vedea spre ce domeniu au aptitudini.
  Prima evaluare a acestora a avut loc cand aceştia aveau vrsta cuprinsă între trei și cinci luni, atunci când animalul a urmat cursul de inițiere, care a durat două săptămâni. Ulterior, în funcție de aptitudinile lor, au fost repartizaţi unei structuri a I.J.J. Hunedoara și au intrat în serviciu alături de un conductor.
  Conductorul, în acest caz, un jandarm, este responsabil cu acomodarea câinelui la misiunile pe care le va avea de executat și totdată, are grijă de sănătatea, hrănirea și continuarea antrenamentului specific.
  mix -cainele jandarmeriei montane parang (2)

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...