A dat vina pe droguri

Recidivistul din municipiul Hunedoara se specializase în furturi din magazine, dar nu era un hoț prea bun și a fost prins de fiecare dată de angajații cu paza. S-a ales cu o condamnare pentru cinci infracțiuni de furt din magazinele de pe raza municipiului Hunedoara și a ajuns în Penitenciarul Deva, dar se consideră nevinovat.

G. Fabian a făcut o cerere de revizuire pe care a depus-o la Judecătoria Hunedoara, și în care susține că ar trebui achitat. Ba chiar să i se șteargă condamnarea de 2 ani și 7 luni pe care o și execută în prezent. Tânărul a adus ca argument faptul că la momentul comiterii infracțiunilor se afla sub influența drogurilor și nu avea discernământ.

”Revizuentul a afirmat că a declarat organelor de poliţie şi procurorului faptul că el a consumat produse etnobotanice. (…) Apărătorul revizuentului a solicitat admisibilitatea în principiu a cererii formulate, considerând că există elemente noi, în sensul că la momentul săvârşirii faptei revizuentul s-ar fi aflat sub influența unor substanțe etnobotanice şi a băuturilor alcoolice. A susţinut că, infracţiunea de furt calificat obligă să existe intenţia directă în săvârşirea faptei. Ori, dacă revizuentul la acel moment se afla sub influența unor substanțe etnobotanice şi a băuturilor alcoolice, a considerat că nu a avut un discernământ păstrat şi nu a avut o intenţie directă dovedită în săvârşirea faptei”, se arată în dosar. Instanța din cadrul Judecătoriei Hunedoara a respins ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de condamnat, magistrații nefiind impresionați de motivele puerile invocate de recidivist.