A furat pentru a avea ce pune pe masă copiiilor

Un bărbat din Mintia, tată a patru copii, a fost acuzat că a comis mai multe furturi pe infrastructura feroviară din zona Mintia –Vețel, prejudiciul fiind de peste 13 mii de lei. Bărbatul a recunoscut că a furat pentru că este șomer, lucra cu ziua pe unde apuca, și nu mai avea ce să le dea de mâncare copiilor.

”Inculpatul este căsătorit, are 4 copii minori în întreținere și lucrează cu ziua pentru a câștiga banii necesari pentru asigurarea traiului zilnic al familiei sale. (…) Pe fondul lipsei acute de bani pentru asigurarea traiului zilnic al familiei sale, inculpatul a hotărât să sustragă cabluri CFR din cupru aflate în zona stației CFR Mintia pe care să le valorifice unor centre de colectare materiale feroase și neferoase. Inculpatul s-a deplasat în zona stației CFR Mintia unde a secționat și a sustras, respectiv a încercat să sustragă cabluri CFR, pe care ulterior le-a valorificat la centrul de colectare. (…) Inculpatul a recunoscut faptul că a sustras și a încercat să sustragă cabluri din cupru, componente ale instalației de dirijare și semnalizare a traficului feroviar în zona Stației CFR Mintia, pe timp de noapte și prin folosirea unui bomfaier și a unui topor și a motivat că a procedat în acest mod deoarece avea nevoie de bani pentru întreținerea familiei sale. Prejudiciul total cauzat a fost evaluat la suma de 13.892,08 lei”, se arată în dosar.

Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Deva la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Va trebui să achite Regionalei CF Timişoara suma de 13.892,08 lei drept daune materiale, însă sentința nu este definitivă.