A furat un statueta unui sfânt

Un recidivist din municipiul Deva este acuzat și judecat pentru furt calificat după ce a intrat într-o biserică și a furat o statuetă în valoare de circa 4500 de lei. Le-a spus polițiștilor că l-a furat pe sfânt pentru a-l avea acasă, să se poată ruga la el în orice moment al zilei.

”La data de 20.05.2022, Poliția municipiului Deva a fost sesizată cu privire la faptul că în cursul aceleiași zile, în jurul orelor 12.30, persoane necunoscute au sustras o statuetă din ghips din interiorul Biserici Romano-Catolice. Inculpatul a pătruns fără drept în curtea îngrădită a Fundaţiei Sfântului Francisc, ma întâi s-a prezentat la bucătăria din incintă, unde a cerut mâncare. Martorul (…) pedagog social în cadrul Fundației, l-a refuzat și i-a cerut să părăsească incinta, întrucât nu sunt acceptate persoane din afara Fundației. Inculpatul a plecat din bucătărie, dar a intrat în biserica din incintă și din interior, de pe o masă din partea dreaptă, imediat după intrarea în biserică, a sustras o statuetă din ghips. În urma investigațiilor efectuate de către organele de poliție și a vizionării înregistrărilor efectuate de camerele de supraveghere, a fost identificat autorul sustragerii în apropierea locului faptei”, se arată în actul de sesizare.

Inculpatul a recunoscut fapta comisă și și-a motivat acțiunea prin aceea că a dorit să aibă obiectul de cult în locuința sa, să se poată închina acestuia, în orice moment al zilei.