Valea Jiului – A început procesul tatălui acuzat de viol

Individul suspectat că și-a violat fetița timp de mai mulți ani, totul ieșind la iveală după ce copila n-a mai suportat calvarul și s-a plâns la școală, a fost trimis în judecată.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani au finalizat cercetarea penală în cazul bărbatului din Aninoasa, Emil Giurgea, acuzat că și-a abuzat propria fată. Giurgea se află încarcerat încă de anul trecut și riscă o pedeapsă aspră dacă va fi găsit vinovat de viol mai ales că există suspiciunea că și-a obligat copila să-i satisfacă poftele timp de trei ani.
Primul termen de judecată în dosar a fost fixat pentru ultima zi a acestei luni iar individul rămâne în spatele gratiilor până atunci. Giurgea Emil (47 de ani) a fost denunțat de psihologul școlii unde învață copila abuzată sexual, după ce minora s-a plâns colegelor de clasă. Acestea au dus-o la psihologul unității, iar acesta din urmă a sesizat imediat Poliția Petroșani. Potrivit unor surse, adolescenta ar fi fost abuzată sexual încă de la vârsta de 13 ani. La prima întâlnire cu anchetatorii, fata le-a spus că a fost obligată de inedivid să-i satisfacă poftele sexuale și că era amenințată  dacă nu se supune.
 
Un alt violator este nemulțumit de pedeapsă
 
Condamnat la trei ani și patru luni de închisoare, un alt violator din Valea Jiului consideră că pedeapsa primită nu este justă. Individul, Alexandru Pojoni a violat o minoră din Petroșani pe care o ademenise la un local din regiunea Văii Jiului. Cei doi au stat până după miezul nopții și la întoarcere, tânărul a tras mașina pe o străduță izolată din apropierea centrului localității și i-a cerut adolescentei să întrețină raporturi sexuale cu el. Tânăra s-a opus și i-a spus că nu și-a început viața sexuală, însă acest lucru nu l-a convins pe individ să o elibereze. După ce a violat-o, Pojoni a dus-o pe minoră acasă iar aceasta și-a alertat părinții și le-a spus prin ce dramă a trecut. Alexandru Pojoni a făcut, zilele trecute, apel la sentința judecătorilor din Petroșani. Individul trebuie să-i plătească victimei 5.000 lei, sumă ce reprezintă daune materiale și 50.000 lei daune morale.