A pierdut banii la "păcănele" şi apoi a minţit că a fost şantajat

Un adolescent din municipiul Petroşani a pus pe drumuri procurorii şi poliţiştii după ce a anunţat că a fost şantajat de mai mulţi indivizi. „În data de 11.01.2016, ofițerul de serviciu din cadrul Poliției Municipiului Petroșani a fost sesizat prin plângere de către un bărbat din localitate cu privire la faptul că fiul acestuia, un minor în vârstă de 17 ani, în perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, în mod repetat a sustras din casă diverse sume de bani (în total 4.000 de lei) pe care le-a dat unor persoane de sex masculin, întrucât aceștia l-ar fi amenințat cu acte de violență.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, cercetările fiind continuate de către polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale Petroșani, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, în vederea identificării autorilor și stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei.
În urma activităților investigative întreprinse, polițiștii petroşăneni au stabilit faptul că aspectele sesizate nu sunt reale, minorul nefiind şantajat de nicio persoană.
În urma probelor administrate, poliţiştii au stabilit că minorul a luat fără ştirea părinților 4.000 de lei din locuinţă, sumă pe care ulterior a pierdut-o la jocurile de noroc”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Dosarul penal urmează a fi clasat, iar pentru falsa alarmare a autorităţilor urmează a fi aplicată o sancţiune contravențională.DSCN5386