Acadele din chec în formă de inimioară

Ingrediente (10 bucăți)

55 g unt topit
45 g zahăr
1 linguriță zahăr vanilat
coaja și sucul de la 1/4 lămâie
1 ou mic
40 g amidon
50 g făină
0.25 linguriță praf de copt
0.5 lingură lapte
unt pentru formă
75 g brânză proaspătă
glazură roșie și roz de zahăr
ornamente roz

 

Preparare

1.Untul, zahărul, zahărul vanilat și coaja de lămâie se amestecă până se topește zahărul. Se adaugă oul și se bate spumă. Amidonul, făina, praful de copt, sucul de lămâie și laptele se amestecă, aluatul se pune în forme mici și se coace în cuptorul încins în prealabil, la 180 °C (Gaz: Treapta 3, Aer de recirculare 160 °C) aprox. 25-30 minute.

2.Prăjitura se lasă la răcit pe un grilaj de bucătărie și se sfărâmă în firimituri mici. Firimiturile se amestecă cu brânza proaspătă, se formează/decupează mingiuțe sau inimioare și se lasă puțin la rece.

3.Se încălzesc glazurile, acadelele din chec se decorează cu ornamente roz, se pun pe bețe de acadele sau paie, se lasă la uscat și se servesc.