Accident feroviar la Mintia. Circulaţia trenurilor este blocată pe o linie!

Tren de persoane blocat în apropierea gării Mintia în urma unei avarii la reţeaua de înaltă tensiune, generată de deraierea unui vagon de marfă pe o linie secundară
 Un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă a asigurat măsuri de prevenire a izbucnirii unui incendiu la reţeaua de înaltă tensiune care alimentează linia ferată din apropierea gării Mintia.
Al 15 –lea vagon al unui tren de marfă, format din 33 de vagoane, a deraiat producând avarierea unui stâlp care susţine linia de înaltă tensiune. Garnitura de tren circula pe o linie secundară care deserveşte platforma industrială a termocentralei Mintia, paralelă cu artera principală de comunicaţie feroviară.
În urma avariei, trenul de persoane 2044 care circulă pe ruta Arad – Simeria, a rămas blocat în apropierea gării Mintia. Trenul a fost tractat de o altă locomotivă până la destinaţie.
Conform reprezentanţilor Regionalei CFR circulaţia feroviară se desfăşoară, fără întreruperi, pe linia 2, care nu a fost afectată de avarie, a informat ISU Hunedoara.