ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ȘEDERII ȘI MUNICII ILEGALE A CETĂȚENILOR STRĂINI, ÎN MUNICIPIUL BUCUREȘTI

În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de imigrări din municipiul București au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 11.500 de lei pe numele reprezentanților a 2 societăți comerciale, pentru nerespectarea prevederilor privind încadrarea în muncă a unor cetățeni străini. De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni, politiștii de imigrări au mai depistat 5 străini aflați în ședere ilegală.
 
Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni proprii pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza municipiului București.
 
Astfel, în urma controalelor la mai multe societăți comerciale, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România în cazul a 2  străini, din Israel și Maroc.
 
Reprezentanții firmelor au fost sancționați pentru primirea la muncă a unui cetățean străin fără aviz de angajare, precum și neîndeplinirea obligației angajatorului de a anunța I.G.I. asupra încetării contractului de muncă a străinilor.
 
Totodată, în cadrul activităților, polițiștii de imigrări au depistat, cu ședere ilegală, 5 persoane (2 bărbați și 3 femei), cu vârste cuprinse între 26 și 49 de ani, din Guineea și Coreea de Sud. Dintre acestea, 4 persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 2400 de lei și obligate prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile, conform prevederilor O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.
 
De asemenea, față de o femeie de 27 de ani, din Guineea, ca urmare a nerespectării deciziei de returnare, emisă anterior, a fost dispusă luarea în custodie publică și introducerea acesteia în Centrul de Cazare a Străinilor luați în Custodie Publică Otopeni, în vederea îndepărtării sub escortă de pe teritoriul României.
 
La ieșirea din țară, pe numele cetățenilor străini vor fi introduse consemne de nepermiterea intrării în țară pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 1 an.
 
Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate.