ACȚIUNE POLIȚIA RUTIERĂ

În data de 21.09.2017, poliţiştii rutieri hunedoreni vor desfăşura o serie de activităţi preventiv-educative în unităţile şcolare şi în trafic, unde vor împărţi flyere cu recomandări preventive vizând siguranţa traficului rutier.
Acţiunea poliţiştilor hunedoreni va marca, astfel, iniţiativa Organizaţiei  Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL, care realizează şi în anul 2017 „Proiectul Edward”, proiect care îşi propune ca ziua de 21 septembrie să devină „Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere”.
Prin aceste acţiuni, care se suprapun ca şi obiectiv cu acţiunile campaniei naţionale „Alege viaţa!”, poliţiştii rutieri doresc să contribuie la creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice şi la reducerea substanţială şi susţinută a numărului persoanelor decedate şi rănite grav în accidente rutiere produse pe drumurile publice.
“Edward” este un proiect european care vizează #SiguranțaRutieră, susținut de Comisia Europeană, în care este parte și #PolițiaRomână.
De ziua lui, Edward ne invită să facem un #angajament pentru a reduce numărul accidentelor rutiere la 0… să promitem cu toții că:
* reamintim familiei, prietenilor și colegilor să sporească atenția la volan
* vom conduce cât mai prudent și vom respecta regulile de circulație atât la volan, cât și pe motocicletă sau bicicletă
* pornim farurile pentru a fi mai vizibili în trafic
* suntem atenți și sporim vigilența în preajma pietonilor, bicicliștilor, motocicliștilor, copiilor, persoanelor în vârstă ori celor care se deplasează cu ajutorul animalelor
* vom conduce cu o viteză care este, în același timp, și legală și sigură
* verificăm corespunzător starea anvelopelor
* acordăm o atenție deosebită atunci când conducem în apropierea școlilor ori în zone unde sunt mulți copii
* nu conducem niciodată sub influența alcoolului sau a medicamentelor ori substanțelor care ne-ar putea afecta siguranța
* ne asigurăm corespunzător și păstrăm distanța de siguranță în mers
* purtăm întotdeauna centura de siguranță și avem grijă ca și cei care călătoresc cu noi să o poarte
* nu vom folosi telefonul mobil în timp ce conducem, când nu avem dispozitiv hands – free
* nu ne lăsăm distrași de nimic din interiorul sau exteriorul mașinii ori din mintea noastră
* vom fi un exemplu pentru cei care călătoresc cu noi, conducând calm şi sigur.
 
Angajamentul îl găsiți pe site-ul #TISPOL (European Traffic Police Network) – Make the pledge – https://projectedward.eu/pledge/