ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA TF PETROȘANI LA MAFIA CĂRBUNARILOR

0

Poliţiştii S.R.P.T. Timişoara, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Hunedoara, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, au descins la 15 adrese din judeţul Hunedoara, în vederea punerii în executare a unor mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Petroşani.

Acţiunea poliţiştilor TF face parte dintr-un dosar de cercetare penală  ce vizează infracţiuni de furt de minereu de cărbune, în care se efectuează  cercetări faţă de 12 persoane,  sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat.
Poliţiştii au stabilit că unii dintre cei vizaţi de ancheta penală au sustras minereu de cărbune din trenurile care aprovizionează termocentrala Mintia, iar ceilalți gestionau transportul şi valorificarea minereului către diverşi agenţi economici ori persoane fizice. Transportul se efectua cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7.5 tone (prețul de vânzare fiind de  aproximativ 500 lei/tonă).
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada februarie 2017 – ianuarie  2018, au fost sustrase şi valorificate aproximativ 300 de tone de minereu de cărbune.
Suportul operativ a fost asigurat de specialiștii Brigăzilor  de Operațiuni Speciale Timișoara şi Alba.
În momentul de faţă, 12 persoane au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, pentru audieri, în  funcţie de probatoriul administrat în cauză, urmând a fi dispuse măsuri legale.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here