ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA TRANSPORTURI

0

În urma acțiunilor derulate de polițiști, în ultima săptămână, pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, au fost constatate peste 100 de infracțiuni, 82 de persoane fiind surprinse în flagrant delict. Au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei.
 
În această săptămână, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi – I.G.P.R., polițiștii celor nouă structuri teritoriale subordonate au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, desfășurând activități în 195 de gări, aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale, în 403 stații de cale ferată și au patrulat în peste 400 de trenuri de călători.
 
În urma verificărilor, au depistat 9 persoane date în urmărire națională sau internațională și 11 minori lipsiți de supraveghere, aceștia fiind predați familiilor sau internați în centrele de plasament.
 
De asemenea, polițiștii au identificat 6 persoane cu afecțiuni psihice, care au fost internate în unităţi spitaliceşti.
 
Polițiștii au întocmit, în total, 108 dosare penale, în cadrul cărora se fac cercetări pentru comiterea aceluiași număr de infracțiuni, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, fals, uzuri de fals, contrabandă, pescuit ilegal și infracțiuni la regimul circulației.
 
De asemenea, polițiștii au depistat în flagrant delict 82 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni. În dosarele penale instrumentate, 20 de persoane au fost reținute pentru 24 de ore, împotriva a 3 persoane fiind luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de alta s-a dispus măsura controlului judiciar.
 
Polițiștii de la Transporturi au efectuat și 28 de percheziții domiciliare și au desfășurat 16 acțiuni pe linia comerțului ilegal, a siguranței transporturilor pe apă, a pescuitului ilegal și a contrabandei. Astfel, au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei.
 
Totodată, au fost confiscate 634 kg. de legume, 4.60 metri cubi de material lemnos, bărci și motoare de bărci, unelte de pescuit, 48 kg. de pește, aproape 3 tone de fier vechi, 151.380 de  țigarete și 2 autoturisme, precum sumele de 304.909 de lei, 6.970 de euro și 200 de dolari americani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here