Agentul șef Cornel Sandu, poreclit „Lupul de la rutieră”, reținut pentru corupție!

Un polițist din Brașov, faimos pentru abilitățile sale, și poreclit „Lupul de la rutieră”, este cercetat, alături de alți trei colegi, pentru fapte de corupție.Ar fi închis ochii la o sumedenie de nereguli, fie în trafic, fie la examenul auto. Și, ar fi primit în schimb bani, tratamente la SPA, ori mese la restaurante, din Poiana Brașov. Au ajuns în arest și trei bărbați, bănuiți că au dat mită, sau că au intermediat astfel de afaceri.

Agentul șef Cornel Sandu, poreclit „Lupul de la rutieră”, a primit în trecut o diplomă de integritate, chiar din mâna ministrului de Interne, Lucian Bode. Acum, a fost dus la audieri pe ușa din spate.Polițistul, angajat la serviciul rutier Râșnov, este campion la prinderea celor care conduc sub influența drogurilor. În plus, i-a dat pe mâna procurorilor pe unii dintre șoferii care i-ar fi oferit mită, ca să nu fie sancționați.

Anchetatorii îi atribuie însă și alte isprăvi. I-ar fi iertat în trafic pe unii contravenienți, pentru a câștiga simpatia unor oameni de afaceri și a unor persoane influente. Ba chiar i-ar fi învățat pe niște șoferi cercetați penal cum să se sustragă anchetei.

Adrian Radu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov: „Patroni de lanțuri hoteliere sau persoane publice din județ. Se urmărea îndeosebi dobândirea accesului la persoanele cu influenta sau altfel de beneficii inclusiv la servicii spa, servicii hoteliere din Poiana Brașov.”

Sandu ar fi lucrat în colaborare cu un agent din stațiunea Poiana Brașov, reținut și el. Ancheta este o surpriză atât pentru localnici, cât și pentru autoritățile locale, care i-au acordat anul trecut distincția Pro Urbe.