Ajutor pentru acordeonistul Petroșaniului

0

Trubadurul din Petroșani are nevoie de ajutor
 
Bărbatul a rămas fără acordeonul care-i asigură pâinea zilnică, atât lui cât și celor cinci copilași. Reparația instrumentului ajunge la 700 de lei și nu mai merită cârpit. Cineva i-a găsit un acordeon, dar nu are cei 300 de lei pentru a-l cumpăra.
 
Jan Drosu a ajuns cunoscut în toată țara după ce a fost primul român care a mers la ANAF și și-a scos autorizație pentru a cânta pe străzi. Se întâmpla în urmă cu circa zece ani și a vrut să arate că prestează o activitate. Era hăituit de polițiști pentru cerșit și din acest motiv a vrut să fie în regulă. A ajuns să facă parte din peisajul Petroșaniului, iar mulți localnici zăbovest minute bune pentru a-l asculta cântând la acordeon. Cei care sunt mai înstăriți îi lasă un ban în cutia instrumentului, iar la finalul unei zile de cântat, Jan poate duce o pâine copiilor săi. Acum sunt zile negre pentru că a rămas fără instrument. ”Mi s-a stricat și acordeonul pe care-l aveam și costă peste 700 de lei reparația. Cineva a găsit un instrument la vreo 500 de lei și omul a zis că pune el 200, face o donație și eu restul de 300. Din păcate nu am banii aceștia și am apelat la dumneavoastră, poate se găsește cineva să mă ajute”, spune Jan Drosu.
 
Ploaia şi ninsoarea îi strică instrumentele
Trubadurul a rămas nu o dată fără acordeon, pentru că reprezentaţiile pe străzi fac ca instrumentele să se strice mai repede. “Poate că oamenii se vor întreba de ce tot ajung să cer ajutor pentru a-mi lua câte un acordeon o dată la doi ani. Una este să cânţi la primărie, înăuntru, la o nuntă sau botez şi alte e pe străzi, zece ore pe zi, în ploaie şi ninsoare. Cum nu mi-am permis să cumpăr unul nou, am luat tot la mâna a doua şi erau şi ele uzate, îmbătrânite. Le-am mai tot cârpit eu până când nu s-a mai putut face nimic. Acum am un acordeon de copii, l-am cârpit câr de cât, până reuşesc să fac rost de cei 300 de lei”, mai spune Jan. Bărbatul are cinci copilaşi de doi, patru, cinci, nouă şi doisprezece ani, iar din cântatul la acordeon pe străzile din Petroşani, reuşeşte să le pună pâinea zilnică pe masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here