Alba – neagra cu un transport de lemn, jucată de autoritățile statului

• În județul în care polițiștii aleargă în ”ciucurelul” gol, dau raportul de serviciu șefilor în timp ce sunt stimulați anal cu vibratorul iar apoi ajung comisari, unde sunt judecați pentru proxenetism și trafic de influență, șansele de a se termina cu ”mânăriile”, cu incompetența, sunt aproape nule.

• În județul unde angajatul STS de la 112 îți spune că un transport de lemn este ilegal iar apoi trimise mesaje ”colegiale” tocmai celui suspectat că a încălcat legislația, șansele de a descoperi adevărul sunt iarăși aproape nule.

• Nu mai sunați să reclamați o posibilă ilegalitate! Nu mai sperați să vină cineva să facă dreptate! Nu vă mai irosiți din timpul prețios, pentru că o faceți degeaba! Nu mai sperați că un ministru de Interne va face curățenie după ce va vedea aceste rânduri ori altele. Ei sunt ocupați să-și decoreze amantele, să-și pună ficele în posturi cheie ale statului, să-și protejeze camarilla.

Ca să aveți un tablou complet, să înțelegeți de ce am scris rândurile de mai sus, vă descriu situația:

-Un telefon mă anunță că se efectuează un posibil transport ilegal de lemn în miez de noapte, în zona Livezeni- Petroșani, că atunci ochii curioșilor dorm. Cei ai autorităților sunt închiși de mult!. Omul reclamă presei, nu mai are de mult încredere în polițiști, iar noi încercăm să ajutăm la stoparea unei presupuse ilegalități. Anunțăm la 112, mergem la fața locului, iar operatorul 112 ne anunță că în baza lor transportul figurează fără acte. Timp de o noapte întreagă se joacă un ping-pong de către autorități, în special polițiști. Vin după două ore de la solicitare, adică după ce ”mortul” este deja îngropat. Numai că ”groparul” nu poate îngropa de față cu noi, așa că mai are nevoie de timp. Timp pe care aceleași autorități se străduiesc să-l obțină pentru a se ”îngropa” totul. Ori cel puțin așa au lăsat impresia. La câteva ore de stat de pază, după ce 112 ne anunță că nu există documente legale pe respectivul transport, apare șoferul camionului încărcat cu lemn care susține că are avizele, documente în regulă. Ceea ce era simplu de constatat se transformă într-un joc murdar, curat murdar! Polițiștii din Petroșani se fâstâcesc o noapte întreagă pentru a-și da seama dacă e legal transportul, dacă sunt documente, dacă este o infracțiune. Nu reușesc nici până dimineața să stabilească ceva concret. Cum timp de ”pus actele în ordine” a fost berechet, dacă or fi fost în neregulă, adică o noapte întreagă, spre dimineață aflăm de la patronul firmei că el este corect, că 112 (STS) a greșit. Omul ne arată și o presupusă dovadă că autoritățile sunt de vină că el figurează în ilegalitate. Că funcționarii statului nu i-au introdus în sistemul de monitorizare o virgulă, o literă, o cifră, nici nu mai contează. Că o fi așa nu ne pronunțăm noi, nici nu-i treaba noastră. Că un funcționar, polițist ori alt bugetar, toți plătiți regește din banii noștri, a greșit și nu va răspunde știm sigur. Poate va face prefectul de Hunedoara lumină în toată mascarada asta, pentru că l-am sesizat și pe dumnealui. Avem totuși minime speranțe că va putea pune la pământ un sistem infect, corupt, dezgustător!

Robert Wagner

În curând o sa revenim și cu materialul video !