Amenințarea lui Vladimir Putin pentru Europa: „O SĂ LE ÎNGHEȚE COADA”

Replica lui Vladimir Putin la planul Uniunii Europene de a plafona prețul gazului rusesc este: „o sa le înghețe coada”. Amenințarea liderului de la Kremlin vine după un videoclip apocaliptic difuzat de compania energetică Gazprom în care arată o Europă intrată într-o nouă eră glaciară.

Războiul declaraţiilor dintre Moscova şi Bruxelles se încinge!

”Nu vom furniza gaze, petrol, cărbune, combustibil pentru încălzire – nu vom furniza nimic.

Ne-ar rămâne un singur lucru de făcut: ca în celebrul basm rusesc, vom condamna coada lupului să fie înghețată.

Vor exista decizii politice care să contrazică contractele? Da, nu le vom îndeplini. Nu vom furniza absolut nimic dacă va contrazice interesele noastre”, a declarat Vladimir Putin.

Corporația energetică rusă Gazprom a difuzat un videoclip „apocaliptic”, în care amenință că va opri gazul către Europa înainte de venirea iernii.

Înregistrarea, distribuită pe rețelele de socializare, conține imagini care arată cum Gazprom oprește complet robinetul pentru gaze şi imagini cu capitale europene acoperite de zăpadă.

Pe 2 septembrie, Gazprom a anunțat că a fost descoperită o scurgere de ulei în timpul unei operaţiuni de întreținere de rutină, la o unitate de la stația de compresoare Portovaya.

Drept urmare, conducta de gaz va fi oprită complet până când problema va fi remediată.

Potrivit lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, sancțiunile occidentale au fost motivul pentru oprirea completă a livrărilor și închiderea gazoductului Nord Stream-1.