Angajații Ministerului Afacerilor Interne au acționat în sprijinul populației din 76 de localități

În ultimele 24 de ore, angajații Ministerului Afacerilor Interne au acționat în sprijinul populației din 76 de localități, aflate în 23 județe unde au fost înregistrate efecte ale fenomenelor meteo severe.

 

Peste 230 de persoane care au rămas blocate cu autoturismele pe drumurile înzăpezite au fost scoase de pompieri, polițiști și jandarmi, fiind transportate în zone sigure.

În zonele afectate de ninsoare și viscol, s-a intervenit la 16 cazuri medicale mai deosebite, toate persoanele fiind salvate.

În prezent, traficul se desfășoară în condiții de iarnă în județele care au fost afectate de fenomenele meteorologice severe din ultimele zile. De asemenea, circulația este restricționată pe drumul național 22 D din județul Tulcea și oprită pe 12 drumuri din județele Ialomița, Olt și Vrancea pentru a permite utilajelor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să efectueze lucrări de deszăpezire.

Traficul aerian a revenit la normal, iar la nivel feroviar sunt înregistrate restricții pe o  singură linie de cale ferată.

La Punctul de Trecere a Frontierei Bechet este restricționată circulația autovehiculelor cu masa maximă admisă mai mică de 3,5 tone, aceasta fiind deviată către Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, iar traficul cu feribotul între Turnu Măgurele și Nikopole este blocat.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Centrul Național de Conducere Integrată, monitorizează în continuare situația din zonele care s-au aflat  sub avertizarea codurilor meteorologice.

MAI recomandă populației să țină în continuare cont de indicațiile autorităților până la eliminarea definitivă a efectelor fenomenelor meteorologice severe.