ANL – câte locuințe pentru tineri vor fi finalizate în acest an?

În urma unei întrebări adresate ministrului Dezvoltării Regionale, vicepremierului Sevil Shhadeh, ni s-a comunicat că programului ANL i s-a alocat în acest an un buget de 122.500 mii lei.
Vor fi continuate, astfel, lucrările de execuție la 27 de obiective, reprezentând 1.191 unități locative. Mai mult, în acest an, vor fi demarate lucrări pentru 34 de obiective,reprezentând 1.182 de locuințe, iar în 2017 ANL va finaliza și va preda 862 de locuințe.
Prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), Ministerul Dezvoltării Regionale derulează programul de construcții de locuinţe pentru tineri. Aceste locuințe le sunt destinate familiilor care nu au resursele necesare pentru plata unei chirii la prețul pieței și nu au posibilitatea achiziționării unui apartament.
Continuarea lucrãrilor de execuţie la obiectivele de investiţii începute în anii anteriori,promovarea de obiective noi și începerea lucrãrilor de execuţie sunt obiective ale ANL, prin Ministerul Dezvoltării Regionale.
Orice program derulat de Guvern, prin instituțiile abilitate, care se adresează tinerilor lipsiți de posibilități sunt de bun augur, mai ales din perspectiva în care ne dorim ca țara noastră să rămână „acasă” pentru toți românii, de aici sau din lumea întreagă, acolo unde i-a dus vremelnic viața.
Natalia Intotero,
Deputat PSD de Hunedoara