Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  ANTI-CORRUPTION FILM FESTIVAL 2015

  PUBLICAT ÎN

  ANTI-CORRUPTION FILM FESTIVAL 2015
  Asociația Pro Democrația, Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne și Fundația Hanns Seidel România împreună cu sponsorul principal FLANCO lansează ANTI-CORRUPTION FILM FESTIVAL 2015, primul proiect cu tema „Educaţie anticorupție prin film”.
  Proiectul îşi propune să participe la promovarea transparenţei, integrităţii, responsabilităţii şi bunei guvernări prin atingerea a trei dimensiuni ale prevenirii corupţiei: informarea privind efectele negative ale corupţiei, încurajarea unei atitudini de intoleranţă şi stimularea celor afectaţi în semnalarea cazurilor de corupţie către organele competente. Toate aceste dimensiuni au în vedere, în plus, o acţiune orientată spre viitor, pentru că se adresează în primul rând tinerilor, care sunt încurajaţi să ia atitudine împotriva corupţiei ca cetăţeni activi, dezvoltându-se astfel societatea civilă românească în sens larg.
  Acțiunile proiectului constau în organizarea unor seminarii de informare în liceele și universitățile din cele 41 de județe din țară și Municipiul București, campania de promovare și înscriere în competiția de filme de scurt-metraj, organizarea de dezbateri – discuțiile se vor axa pe subiectul filmelor câștigătoare cu scopul de a înțelege mai bine mesajul și acțiunea filmului.
  Principala acțiune a proiectului constă în organizarea unei competiţii de filme de scurt-metraj adresată deopotrivă cineaştilor amatori și profesioniştilor din România.
  Astfel, ORGANIZATORII lansează anunțul de înscriere în Competiția de filme de scurt-metraj.
  Filmele înscrise în Competiția Anti-corruption Film Festival 2015 trebuie să îndeplinească cumulativ regulile şi condițiile de participare conform Regulamentului ANTI-CORRUPTION FILM FESTIVAL 2015.
  Acestea trebuie să conțină elemente care să contribuie la determinarea adoptării unui comportament integru de către cetățenii și funcționarii statului.
  Pentru mai multe informații accesați www.apd.ro sau ne puteți contacta la 0751 194 718 sau pe email la anticorruption@apd.ro.
  Persoana de contact Iuliana Iliescu
  REGULAMENTUL  ANTI-CORRUPTION FILM FESTIVAL 2015
  ANTI-CORRUPTION FILM FESTIVAL 2015 – proiect organizat de către Asociația Pro Democrația, Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne și Fundația Hanns Seidel România împreună cu sponsorul principal FLANCO lansează primul proiect cu tema „Educaţie anticorupție prin film”.
  În acest context s-a încheiat un parteneriat instituțional și cu Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) din România, aflat în 2015, la a XIV-a ediție.
  Proiectul constă în organizarea unei competiţii de filme de scurt-metraj adresată deopotrivă cineaştilor amatori și sau profesioniştilor din România şi se va desfășura în Municipiul Cluj-Napoca în perioada 29 mai – 7 iunie 2015.
  Pentru a fi eligibile, filmele înscrise în Competiția Anti-corruption Film Festival 2015 trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele reguli şi condiții de participare:
  Reguli de înscriere:
  Regizorul sau producătorul care deține drepturile de difuzare ale filmului trebuie să completeze în întregime formularul online pe site-ul www.apd.ro, apoi să trimită formularul de înscriere, listat și semnat, împreună cu un DVD, la ASOCIAȚIA PRO DEMOCRAȚIA, B-dul Mareșal Alexandru Averescu, nr. 17, Pavilion F, etaj 3, Sector 1, Municipiul București, până la data de 30 aprilie 2015.
  Fiecare colet trebuie să aibă următoarea menţiune „Competiţia Anti-corruption Film Festival 2015”.
  Filmele înscrise după această dată nu vor fi luate în considerare! Reguli referitoare la conţinutul filmului:
  1. Nu vor fi acceptate filme care conțin mesaje cu conținut injurios sau obscen la adresa unor persoane publice, instituții publice sau ale partenerilor și sponsorilor.
  2. Nu este permis conţinutul explicit sau sugestiv sexual/nuditate/pornografic/ sau defăimător despre vreun grup etnic, rasial, de gen, religios, profesional sau de vârstă ori despre persoanele cu dizabilităţi;
  3. Nu vor fi acceptate scenariile care promovează alcoolul, drogurile, tutunul, armele (folosirea acestora) sau alte activităţi care pot părea periculoase şi anumite mesaje politice;
  Sponsor principal
  4. Nu este permisă utilizarea de mărci, logo-uri sau însemne comerciale (ambalaje sau interioare/exterioare de clădiri) private, precum şi utilizarea informaţiilor de identificare, nume de persoane, adrese de e-mail sau adrese de străzi;
  5. Nu este permisă utilizarea de cadre care includ nume, fotografii sau alte indicii ce permit identificarea unor persoane fără un acord scris în prealabil;
  6. Nu este permisă transmiterea de mesaje sau imagini care nu corespund imaginilor pozitive cu care DGA şi APD doreşte să se asocieze;
  7. Nu este permisă în niciun fel prezentarea sau identificarea minorilor, cu excepţia cazului în care participantul este părintele sau tutorele legal al acestuia.
  8. Elevii vor respecta prevederile art. 139 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar aprobat prin OMEN nr. 5115/ 15.12.2014.
  Jurizare şi premii:
  Un juriu format din trei membri din cadrul Asociației Pro Democrația, Direcției Generale Anticorupție și Fundației Hanns Seidel vor stabili filmele câştigătoare, iar sponsorul proiectului – FLANCO – va acorda următoarele premii: Premiul I – valoare de 2000 euro (produse electro-IT oferite de sponsor); Premiul II – valoare de 1.000 euro (produse electro-IT oferite de sponsor); Premiul III – valoare de 500 euro (produse electro-IT oferite de sponsor);
  Menţiuni (locurile IV – X).
  Reguli în vederea selecției finale:
  Organizatorii vor nominaliza şi publica pe site-ul de concurs cele 10 filme care intră în Competiția finală până la data de 22 mai 2015.
  Filmele desemnate câștigătoare pentru locurile I, II și III vor fi anunțate la data de 30 mai 2015 în cadrul unei conferinţe de presă.
  Cele 10 filme nominalizate în Competiție vor fi proiectate în timpul Festivalului în perioada 30 mai – 7 iunie 2015 în cadrul Atelierelor de dezbateri.
  Festivalul nu își asumă obligativitatea proiecției tuturor filmelor înscrise în competiție.
  Sponsor principal
  Programul şi locaţia proiecției speciale destinată filmelor clasate pe locurile I, II şi III va fi stabilită în timp util de către organizatorii festivalului şi va fi precedată de o dezbatere publică.
  Pentru Competiția Anti-corruption Film Festival 2015, regizorul / producătorul filmului selectat se obligă să acorde dreptul de difuzare, gratuit, atât în cadrul festivalului, cât și după finalizarea acestuia în cadrul altor proiecte educaționale și activități preventive specifice.
  Regizorul / producătorul / distribuitorul filmului înscris își asumă întreaga responsabilitate pentru datele completate în formularul de înscriere.
  Condiţii de participare:
  1. Producţiile trebuie să fie subtitrate sau dublate în limba română sau engleză.
  2. Durata filmului va fi cuprinsă între 3 – 15 minute.
  3. Formatul de proiecție este digital, format Quick time, FullHD – 1920 x 1080, Codec h264 sau mpeg2, Data rate 15 – 30 mbs, Stereo aac. Nu se acceptă alt tip de format.
  4. Filmele câştigătoare trebuie să conţină mesaje care să contribuie la determinarea adoptării unui comportament integru de către cetăţenii şi funcţionarii statului român.
  5. Persoana care trimite filmul va fi considerată participant la concurs şi va fi singura eligibilă pentru premiu.
  6. Angajaţii DGA si APD şi membrii familiilor acestora nu pot participa la acest concurs.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...