APA SERV: PESTE UN MILION DE EURO, DIN BANI EUROPENI PENTRU ECHIPAMENTE ȘI UTILAJE

În Valea Jiului, operatorul de apă şi canal va derula ample investiţii în valoare de aproape 90 de milioane de euro.

 
În baza proiectului european, ce are o valoare totală de circa 90 milioane de euro, se vor face și investiții ce vizează dotarea ApaServ.
Unul dintre contracte care vizează exact investiții pentru intervenții și exploatare, a fost semnat joi. Acesta are o valoare de peste un milion de euro.
Fondurile sunt nerambursabile şi vin de la Uniunea Europeană în baza proiectului major de infrastructură câştigat de Apa Serv Valea Jiului.
”Anul trecut se semna primul contract din ţară pe POIM în prezenţa ministrului Mediului, iar astăzi semnăm primul contract de furnizare de utilaje şi echipamente de care avem mare nevoie.Valoarea contractului semnat astăzi este de peste şase milioane de lei, iar cofinanţarea este asigurată integral de Consiliul Judeţean Hunedoara”, a declarat Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Monica Tarcea este unul dintre liderii de proiect, care a implementat cu succes și primul proiect și a reușit să mobilizeze echipele ca să termine înaintea termenului, iar acum este la momentul unei noi reușite.

 
”Valea Jiului are nevoie de reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare. Am văzut, în urmă cu câțiva ani, că pierderile de apă ajungeau la 45-50 la sută. Am gândit proiecte de investiții pentru reabilitarea rețelelor. Avem un proiect mai amplu. Nu putem întreține rețelele de apă potabilă și canalizare fără să avem utilaje de ultimă generație”, a declarat Președintele ADI Apă Valea Jiului, Gheorghe Ile.
„Toate cele 16 contracte să le porniți în timpul cel mai scurt, așa încât să putem la Apa Serv, mai ales că este primul operator din România, care a semnat contractul de finanțare, să  le marcăm ca o reușită ”, a declarat Fabius Kiszely, prefectul județului Hunedoara.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara a felicitat, la rândul său, echipa de implementare.

”Trebuie să adresez şi eu felicitări echipei de la Apa Serv Valea Jiului, doamnei Monica Tarcea (n.r. coordonatorul proiectului) şi directorului general, pentru că au înţeles că proiectele de mare anvergură nu pot fi realizate decât într-o echipă”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.