APA Serv Valea Jiului a deschis robinetele la Complexul Energetic Hunedoara

Operatorul de apă și canal din Valea Jiului a ajuns la o înțelegere cu Complexul Energetic Hunedoara în privința datoriilor pe care compania energetică le are. Astfel, Apa Serv Valea Jiului rebranșează toate sucursalele CEH din Valea Jiului, începând de astăzi, la rețeaua publică de apă potabilă.
Subunitățile companiei energetice și sediul administrativ din Petroșani au rămas fără apă potabilă în urmă cu circa o lună și jumătate din cauza datoriilor mari acumulate către regia de apă. Conducerea CEH și-a făcut un angajament de plată a facturilor pentru consumul curent de apă potabilă și va plăti datoriile istorice în baza unui grafic de eșalonare.
”Vreau să vă spun că apreciez foarte mult faptul că am reușit să găsim, în cele din urmă, calea de comunicare prin care să rezolvăm această problemă. (…) În același timp, vreau să spun că dacă de la bun început cei de la CEH ar fi venit cu această abordare, care mie mi se pare una absolut firească și cinstită în relația dintre două societăți comerciale, puteam rezolva acest diferend încă de acum o lună și jumătate. Orgoliul unora din conducerea CEH a făcut însă ca salariații CEH să stea o lună și jumătate fără apă”, a declarat, Costel Avram, director general SC Apa Serv Valea Jiului. Totuși, Avram nu exclude posibilitatea de a tăia apa, din nou, dacă șefii CEH nu-și vor respecta angajamentele de plată.