Apa Serv Valea Jiului- apă de cea mai bună calitate

Operatorul de apă potabilă a reușit să atingă cele mai înalte standarde de calitate la apa potabilă în urma investițiilor în captarea și tratarea acesteia. De altfel, captările operatorului sunt situate în general în zone montane nepoluate.
Analizele de laborator efectuate asupra calității apei furnizate populației de către Apa Serv Valea Jiului arată că la toate sursele de alimentare este una dintre cele mai bune din țară. ”Efectuăm astfel de analize cu o ritmicitate constantă, de obicei săptămânală, dar atunci când este cazul facem astfel de analize ori de câte ori este nevoie. În mod special, în perioada de primăvară, atunci când turbiditatea apei este de obicei mai mare, din cauza ploilor și a topirii zăpezilor, intensificăm analizele de laborator și luăm imediat acele măsuri tehnice pentru ca apa pe care o livrăm beneficiarilor noștri să fie una potabilă, în limitele admise ale modificărilor ce țin de diversele sale componente”, explică Costel Avran, director general al Apa Serv Valea Jiului.
Totodată, apa potabilă furnizată de Apa Serv nu conține nitriți, impurități și cu un nivel scăzut al pH-ului. ”Ne bucurăm când primim, în mod special din partea celor care vin din alte părți și consumă apă de la robinet din Valea Jiului, aprecieri pentru calitatea acesteia. Nu vă ascund că ne preocupă în mod permanent asigurarea calității apei, așa cum ne preocupă asigurarea acesteia, 24 de ore din 24, pentru beneficiarii noștri”, mai spune Avram.
Potrivit unui centralizator pe categorii de calitate a apelor din România, întocmit de către Administraţia Naţională Apele Române, Valea a avut ani la rând cea mai curată apă curgătoare din ţară, aici fiind cuprinse (izvoarele și afluenții) Jiului, adică exact sursele folosite de operatorul de apă.