Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  APA SERV VALEA JIULUI CERE PERFORMANŢĂ

  PUBLICAT ÎN

  Vizate de noile cerinţe ale Apa Serv sunt firmele care vor lucra pe etapa a doua a proiectul european în valoare de aproape 90 de milioane de euro. Astfel, nici un drum reabilitat cu fonduri europene nu va fi spart de către constructorii angajaţi la reabilitarea infrastructurii de apă şi canal.
   Operatorul de apă şi canal din Valea Jiului, SC Apa Serv Valea Jiului, impune în caietul de licitaţie o condiţie esenţială pentru firmele care vor lucrarea, respectiv să dispună de tehnologia de forare astfel încât să poată efectua lucrările fără să sape tranşee de drumurile proaspăt reabilitate. Societatea de apă nu permite firmei câştigătoare licitaţiei să se atingă de un centimetru de asfalt pus de administraţiile locale pe bani europeni dacă sunt soluţii tehnologice are să permită introducerea conductelor fără săpături de suprafaţă. „Vom cere prin documentaţie ca la licitaţie, unde sunt drumuri făcute pe fonduri europene, să se lucreze prin forare şi nicidecum să se spargă drumul. Vom încerca să lucrăm cât mai mult pe spaţiul din afara drumurilor şi acolo unde este obligatoriu vom sparge. În rest, prin caietele de sarcini, firmelor li se cere să găsească soluţii prin forare. Este necesar acest lucru pentru că pe drumurile reabilitate cu fonduri europene nu este permis timp de cinci ani de zile să se intervină”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram. Societatea beneficiază de o finanţare europeană pentru extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canal, iar deja prima etapă a acestui proiect s-a încheiat anul trecut. În etapa a doua valoarea investiţiilor se ridică la 89 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, iar Avram spune că „suntem pe drumul cel bun” şi în acest an se vor organiza licitaţiile pentru demararea lucrărilor. Aceste investiţii sunt extrem de necesare dat fiind faptul că infrastructura de apă şi canal n-a mai fost reabilitată de circa 40 de ani.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  IJJ Gorj: Turiști din Cehia ajutați de jandarmii montani din Rânca

  "Astăzi, în urmă cu puțin timp, jandarmii montani din Rânca au fost solicitați să...

  Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind testele antidrog și restituirea permiselor auto

  Guvernul României a aprobat joi ordonanţa de urgenţă care impune obligaţia ca rezultatele testelor...

  Incident grav în Tulnici: Un minor a căzut de pe un pod de 10 metri

  "Astăzi, 11 iulie, în jurul orei 14:00, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Vrancea...