Apa Serv Valea Jiului, în alertă!

Operatorul de apă din Valea Jiului este  pregătit de intervenţie în cazul în care regiunea va fi lovită de ploi torenţiale ori alte fenomene meteo ce ar putea crea probleme.

 
Fenomenele meteo extreme de anul trecut, când Valea Jiului s-a confruntat cu inundaţii de proporţii, i-au determinat pe şefii Apa Serv să se mobilizeze din timp.
„Ieri, putem spune că a fost un test pentru acțiunile care au fost făcute în perioadă care a trecut, pentru limitarea cantităților de apă în Aeroport în zona inundabilă… la toată nebunia care a fost în Petroșani, putem umbla în pantofi.” a declarat Florin Donisa,  șef departament tehnic al Apa Serv Valea Jiului.
Planul de acțiune pentru evitarea catastrofelor din cauza inundaților frecvente care au avut loc în Petroșani, este împărțit în două etape, prin urmare măsurile pe termen scurt care constau în curățarea urgentă a gurilor de scurgere în urma acumulărilor și pregătirea echipelor pentru intervenții urgente, atât în timpul programului de serviciu cât și în afara acestuia.
Alte discuții legate de prevenirea inundatilor se poartă la nivelul Primăriei Petroșani și ApaServ, pentru ca sumele din dividentele aferente Petrosaniului, să se îndrepte către rezolvarea problemelor pe care condițiile ploioase le impun.
„Ieri pe timp de ploaie, am fotografiat și filmat toate zonele vulnerabile, unde se poate face ceva cu bani puțini, toată lumea se gândește cum să scoată apa din Aeroport, eu mă gândesc ce se poate face să nu mai ajungă acolo, adică ce rost are să mă chinui să o scot, când pot face lucruri simple să nu mai ajungă acolo și atunci există în Petroșani, mai multe pâraie care traversează perpendicular orașul, se pot face descărcări în aceste pâraie…” a mai spus pentru Observatorul Național,  Florin Donisa.