Apel pentru monitorizarea şi urmărirea celor implicaţi în recoltarea de organe pe viu

Comunitatea internațională este invitată să ajute la monitorizarea şi urmărirea celor implicaţi în recoltarea de organe pe viu de la practicanţii Falun Gong, respectiv a poliţiştilor din instanţe, chirurgilor şi brokerilor de organe, precum şi a oficialilor direct responsabili de la toate nivelurile de guvernământ ale Chinei, potrivit unui apel făcut de organizaţia internaţională de monitorizare a drepturilor omului, Organizaţia Mondială pentru Investigarea Persecuţiei Împotriva Falun Gong (WOIPFG).

Recent, WOIPFG a primit două înregistrări telefonice care dezvăluie status-quoul medicilor din China continentală, care ucid în fiecare zi conştient oameni nevinovaţi, prin recoltarea de organe pe viu. Medicii intervievaţi susţin nu numai că organele recoltate sunt „fără de număr”, dar de asemenea, i-au ameninţat cu moartea pe investigatori, se arată într-un comunicat de presă al WOIPFG.

Potrivit WOIPFG, ambele apeluri au fost înregistrate pe 21 decembrie 2015 la ora 09:55, respectiv 22:54. Întrebaţi dacă au participat sau participă la recoltarea de organe pe viu şi aducându-le la cunoştinţă sancţiunile juridice pentru aceasta, răspunsurile medicilor au fost sinistre. Ambii medici au confirmat că transplanturile sunt nenumărate şi că se fac în fiecare zi.

Înregistrările au fost efectuate telefonând la Departamentul pentru Transplant Cardiac al Spitalului Central Jiangmen, afiliat Universităţii Sun Yat-sen, de către doi practicanţi Falun Gong. Potrivit anchetei WOIPFG, acest spital a început să facă transplanturi de rinichi în 1999, transplanturi de ficat în iulie 2002, şi primul caz de transplant de inimă a avut loc în decembrie 2005. Transplantul de organe pe viu a început imediat după ce a început persecuţia Partidului Comunist împotriva Falun Gong (cunoscut şi sub numele Falun Dafa).

Cu șase luni inainte, pe 24 iunie 2015, într-o altă înregistrare telefonică a WOIPFG, vicepremierul chinez, Zhang Gaoli, promitea să împiedice Biroul Politic al PCC de la a-l face răspunzător pe fostul președinte al Chinei, Jiang Zemin pentru recoltarea de organe pe viu de la milioane de practicanți Falun Gong, și că „va avea grijă” și de restul practicanților Falun Gong.

Aceste dezvăluiri au avut loc după ce, pe 10 decembrie 2014, cu un an în urmă, Republica Populară Chineză anunţa că-şi va încheia practica de recoltare de organe de la prizonieri la 1 ianuarie 2015. Potrivit medicilor grupului umanitar global „Doctori Împotriva Recoltării Forţate de Organe” (DAFOH)”, este necesară monitorizarea recoltării forțate de organe în centrele de detenție din China. Experți în domeniul drepturilor omului ai Departamentului de Stat al SUA au notat că încă există o rețea extinsă de centre de detenție extrajudiciare în care tortura și munca forțată sunt frecvente.

Recoltarea de organe, prelevarea de organe de la un donator fără obţinerea prealabilă a consimţământului liber şi voluntar, este considerată o crimă împotriva umanităţii, precum şi o ameninţare pentru integritatea ştiinţei medicale în general.

Începând cu anul 1999, Jiang Zemin, precum şi mulţi alţi oficiali de rang înalt ai Partidului Comunist au lansat un genocid fără precedent la nivel naţional împotriva practicanţilor Falun Gong. Biroul 610, o organizaţie extrajudiciară care se ocupă expres cu persecutarea practicanţilor Falun Gong, împreună cu sistemul judiciar, poliţia armată, armata şi instituţiile medicale, au conspirat şi comis crime împotriva umanităţii în mod sistematic, se mai arată în comunicatul WOIPFG.

Organizaţia WOIPFG îşi propune să ajute comunitatea internaţională şi agenţiile de justiţie penală la investigarea oricăror instituţii, organizaţii şi persoane care au fost implicate în persecutarea practicanţilor Falun Gong.

New Premier Li Keqiang Press ConferenceKuki Szabolcs, Președintele Asociației Falun Dafa România,