Arafat: Ultimul bilanț al incendiului de la Matei Balș – Un pacient intubat în stare gravă, 4 persoane decedate, 49 de pacienți transferați

„Au ajuns acolo 38 de ambulanțe pe linia SMURD, de diferite categorii, de multiple victime, de tip C, de tip B. 15 ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță. 24 de mașini de incedii, 4 autoscări, 2 mașini de descarcerare, un post medical avansat, un post de comandă de intervenție, pe lângă echipajele de poliție și jabdarmerie care au intervenit”,  a declarat Raed Arafat.

Forțele au ajuns toate, evacuarea s-a făcut rapid. A fost creată o celulă de comadă, coordonată de Doctorul Opriță pe partea medicală și de Inspectorul-Șef de la ISU, pe toată intervenția.

Incendiul a fost lichidat rapid. Când au ajuns pompierii ardea cu flacăra deschisă, afectate fiind patru saloane. Exista riscul de propagare.

Evacuarea a început la parter, la etajul 1, după care la etajul 2 și 3. Între timp a fost anunțat centrul de comandă care coordonează toată partea de COVID pe plan național. S-a solicitat identificarea de locuri pentru pacienți COVID. S-au identificat 280 de locuri în București și în zonele limitrofe.

49 de pacienți au fost transferați către alte spitale

 

Raed Arafat a făcut primele declarații de la fața locului vineri dimineața

”În primul rând vreau să transmit condoleanțe pacienților care, din păcate, și-au pierdut viața. Vorbim de 4 persoane. Trei găsite, ulterior, după ce s-a degajat fumul, carbonizate, și unul care a fost resuscitat, dar fără reușită.