Armeanul Arman Karamyan își antrenează fiul pentru naționala României

Surik, băiatul fostului fotbalist de la Rapid și Steaua, a debutat cu gol pentru ”tricolorii” U15

Se spune că aschia nu sare departe de trunchi, iar bărbații din familia Karamyan confirmă zicala. Foștii fotbaliști la Steaua, Rapid sau Poli Timișoara, gemenii din Armenia au băieți care le calcă pe urme. Artiom a plecat în SUA și s-a stabilit în Los Angeles, acolo unde și joacă fotbal fiul său, iar Arman pregătește juniorii de la Chiajna.

Printre ei și fiul cel mare, Surik, jucător care a îmbrăcat deja tricoul echipei naționale. A României, nu a Armeniei!

La 14 ani, seniorul lui Arman Karamyan a debutat pentru echipa ”tricoloră” într-un meci cu Moldova, partidă în care a și marcat!

”I-a cântat imnul la Piatra Neamț, iar pentru mine a fost și ciudat și impresionant, dar asta este viața…Surik nu este primul care alege altă națională decât cea a țării în care s-a născut. Am simțit niște lucruri pe care nu le pot descrie…A fost important că a dat gol la debutul pentru ”tricolori”. Eu am jucat 50 de meciuri pentru echipa Armeniei și am marcat 5 goluri, el la primul meci a reușit și primul gol” – Arman Karamyan, antrenor juniori Concordia Chiajna.

” După golul marcat pentru România am fost foarte fericit, iar tata mi-a spus că am jucat bine și că este mândru de mine. El și unchiul Artiom au fost idolii mei” – Surik Karamyan, atacant naționala U15 a României.

”La antrenament nu țin cont că Surik mi-e fiu”

La Chiajna, Arman pregătește o grupă de juniori din care face parte și Surik. Dar acest lucru nu-i oferă un avantaj puștiului! Din contră, spune el, pentru că tehnicianul Karamyan pune multă presiune pe el.

” Pe teren suntem antrenor-jucător, doar acasă suntem tată și fiu. Cer foarte mult de la el, a dovedit că merită să joace, cu multă muncă a ajuns și la lotul național” – Arman Karamyan, antrenor juniori Concordia Chiajna.

” Mă înțeleg bine cu tata, e foarte frumos să fiu antrenat de el, deși e mai multă presiune pe mine și mereu cere de la mine mai mult și mai mult”  – Surik Karamyan, atacant naționala U15 a României.

Fostul fotbalist speră ca fiii lui să ajungă la nivel mai înalt decât a făcut-o el și fratele său geamăn, Artiom.

” Ne dorim să ducă mai departe decât am făcut noi numele Karamyan. Îi încurajăm să ajungă cât mai sus, ei ne-au văzut cum jucam și la Rapid și la Steaua și Timișoara.. Este foarte important că ne au alături, că noi am jucat și am făcut performanță și au ce învăța de la noi. Copiii au mari șanse să ne depășească. Contează enorm să muncești mult, să ai încredere în tine și să nu faci de râs niciodată echipa națională. Noi am fost muncitori și am crezut mereu că putem face lucruri importante. Aveam și avem un scop: să fim cei mai buni și să ajungem cât mai sus” –  Arman Karamyan, antrenor juniori Concordia Chiajna.

Mihai Stoichiță laudă familia Karamyan

Fost antrenor al fraților Karamyan la naționala Armeniei, acum șef al Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiță s-a arătat încântat de progresul micuțului Surik și i-a urat acestuia să îi calce pe urmele tatălăui său, pe care el l-a adus în țara noastră.

 “Frații Karamyan sunt doi băieți de mare caracter, s-au adaptat foarte bine în fotbalul românesc. Viața îți oferă tot felul de surprize… Noua lor țară este România și e foarte important că fiul lui Arman vrea să joace pentru naționala noastră. Se dovedește încă o dată că știm să îi facem pe străini să simtă românește. Sper ca Surik să ducă mai departe tradiția în familie la cel mai înalt nivel” – Mihai Stoichiță, președinte Comisia Tehnică a FRF.