Asistentă medicală acuzată că jefuia bătrâni neajutorați

Femeia este bănuită de comiterea unor infracţiuni de furt calificat și a fost reţinută preventiv de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Deva. Potrivit anchetatorilor, escroaca jecmănea vârstnicii fără apărare după ce poza în bunul samaritean.

” La data de 15 iunie 2023, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Deva, cu sprijinul poliţiştilor Secției de Poliție Rurală Ilia, ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi ai Serviciul Operațiuni Speciale Hunedoara, în urma activităților de investigare și de cercetare penală, au reușit identificarea unei femei care, în calitate de asistentă medicală, ar fi intrat în contact cu diferite persoane vulnerabile (atât din cauza vârstei, cât și a stării de sănătate) și profitând de faptul că respectivii nu au aparținători care să se îngrijească de ei, se oferea să le facă diverse cumpărături, iar, ulterior externării, le administra tratamente la domiciliu, în schimbul unor sume de bani.
În aceste împrejurări, femeia încerca și obținerea altor beneficii materiale de la aceste persoane, prin sustragerea unor sume de bani ori bunuri din locuințele persoanelor vătămate. Cu ocazia efectuării percheziției la domiciliul femeii, poliţiştii au ridicat, pentru cercetări, 998 grame de aur, precum și 15.000 de lei și 1.500 de euro, despre care se suspectează că ar fi provenit din comiterea de infracțiuni, prin modul de operare descris”, a informat IPJ Hunedoara.
Poliţiştii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Deva au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, iar față de persoana în cauză au dispus măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, femeia urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor legale.