Atentat terorist de Paști. Sute de morți

Cel puţin 68 de copii figurează printre cele 126 de persoane ucise într-un atentat cu maşină-capcană care a vizat autobuze în care se aflau persoane evacuate din două localităţi proregim asediate în nordul Siriei, a anunţat duminică Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmit DPA şi AFP.
„Bilanţul nu încetează să crească. Sunt sute de răniţi”, a declarat pentru AFP Rami Abdelrahman, directorul OSDO, care anunţase anterior un bilanţ de 112 morţi. Directorul OSDO a precizat totodată că 109 dintre cei 126 de oameni ucişi erau locuitori din Foua şi Kafraya, cele două localităţi proregim evacuate, în timp ce restul sunt rebeli care păzeau autobuzele şi pe lucrătorii umanitari.

Pe de altă parte, facţiuni ale opoziţiei siriene au dezminţit duminică orice fel de implicare în atentatul de sâmbătă. Armata Siriană Liberă (FSA) a menţionat într-un comunicat datat sâmbătă, dar publicat duminică pe Twitter, că „dezaprobă şi condamnă categoric” explozia de sâmbătă împotriva unui convoi de evacuaţi originari din cele două localităţi majoritar şiite, din provincia Idlib. „Respingem orice fel de atac împotriva civililor, indiferent de afilierea sau religia lor”, a insistat FSA, care a atribuit „regimului şi partenerilor săi responsabilitatea acestei crime”.