Atenţie cum circulaţi!

         Având în vedere condiţiile meteo-rutiere specifice sezonului rece, poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.
      Totodată, cei aflaţi la volan trebuie să conştientizeze că ploaia înlătură materialul antiderapant şi, din cauza temperaturilor scăzute, carosabilul poate deveni alunecos. Aşadar, riscul producerii accidentelor rutiere din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum este ridicat. Prin urmare, le recomandăm conducătorilor auto care rulează pe suprafeţe carosabile ude sau acoperite cu aluviuni să manifeste prudenţă sporită şi să circule cu viteză redusă, pentru a evita fenomenul de acvaplanare.
           De asemenea, le recomandăm participanţilor la trafic să anunţe administratorul drumului public ori cea mai apropiată unitate de poliţie atunci când au cunoştinţă despre existenţa pe drum a unui obstacol sau a oricărei alte situaţii periculoase pentru fluenţa şi siguranţa circulaţiei.