ATENȚIE, VREMEA SE ÎNRĂUTĂȚEȘTE! FIȚI PRUDENȚI!

0

Peste 7.000 de polițiști se vor afla suplimentar în teren, având în vedere schimbările meteo care sunt preconizate. Circulați cu mai multă prudență, în condiții de vreme rea!
În contextul fenomenelor meteo preconizate pentru intervalul 27 – 28 noiembrie, din dispoziția Șefului Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, 7.353 de polițiști sunt pregătiți să intervină, suplimentar, cu 3.926 de autospeciale.
Astfel, pe 27 noiembrie, 2.966 de polițiști vor interveni cu 1.592 de autospeciale, iar pe 28 noiembrie, 4.387 de polițiști vor interveni cu 2.334 de autospeciale.
Totodată, au fost constituite rezerve, în funcție de necesitate, respectiv 1.861 de polițiști, cu 1.023 de autospeciale.
Poliţia Română vă recomandă:
Dacă întâmpinați porțiuni unde partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
De asemenea, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor agenţilor de circulaţie, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here