Atleții din diaspora sunt așteptați acasă

Federația română de atletism caută viitorii campioni în rândul familiilor de români care trăiesc în străinătate.

FRA a încheiat un protocol cu RePatriot, o platformă care facilitează accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară, cu scopul de a oferi posibilitatea tinerilor atleți din diaspora să se legitimeze la cluburile din țară și să concureze sub culorile drapelului României.

La semnarea protocolului au participat Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism, Marius Bostan, inițiatorul comunității RePatriot, precum și alți membri ai celor două organizații.

FRA și RePatriot își propun să prezinte românilor de pretutindeni oferte de muncă în România, în domeniul sportiv, să organizeze tabere cu rol de selecție pentru viitorii atleți de performanță, să îi sprijine pe cei care revin acasă ca antreprenori în domeniul sportiv, dar și să ajute la redobândirea cetățeniei pentru atleții de origine română, pentru ca aceștia să poată fi incluși în loturile naționale.

“Aducem tot timpul sportivi străini, dăm cetățenie unor sportivi foarte buni, dar avem și sportivi români care sunt în străinătate și cred că ar trebui să ne adresăm prima dată lor. Am luat legătura cu sportivi de naționalitate română, copii ai cetățenilor care au plecat în străinătate din diferite motive, care au ajuns să facă atletism, au o anumită valoare și care nu știau cum să ia legătura cu federația pentru a reprezenta România. Ei vor participa, în funcție de valoarea pe care o au, la toate formele de pregătire, dezvoltare, participare și echipare” – Florin Florea, președinte FR Atletism.