Au jefuit cazinoul

Doi sibieni, dependenți de ”păcănele”, au decis să facă rost de bani jefuind cazinouri și săli de jocuri de noroc. Au pus la cale un plan prin care să execute jafurile astfel încât să nu fie prinși, numai că planul lor n-a fost tocmai fără cusur.

Conform dosarului de anchetă, sibienii au hotărât să vină în județul Hunedoara, la Deva, pentru a executa jafurile. Unul dintre ei studia terenul iar celălalt avea misiunea de a acționa înarmat. Au ochit o sală de jocuri, dar pentru că avea agent de pază, cei doi au renunțat. Câteva ore mai târziu au descoperit un cazinou din zona centrală a municipiului Deva și și-au pus planul în aplicare. ”În interiorul cazinoului, inculpatul s-a deplasat spre zona seifului, unde se afla și persoana vătămată, fără vreo ezitare ori temere și fără a verifica existența potențialilor clienți, ceea ce confirmă ideea că acesta deţinea informații certe de la inculpatul (n.r. complicele) cu privire astfel de aspecte și avea, de asemenea, certitudinea că zona din apropierea cazinou era supravegheată de complice. Totodată, inculpatul ținea în mână un briceag cu mâner de culoare argintie și lamă de culoare neagră, cu care a amenințat în timp ce îi solicita în mod repetat ,,banii”, ,,rapid”, pe persoana vătămată care se afla în acel moment în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de supraveghetor sală de jocuri în cadrul societății. Pe fondul stării de temere cauzate de gesturile amenințătoare ale inculpatului, ce ținea cuțitul îndreptat spre persoana vătămată, aceasta a scos din seiful societății toți bani proveniți din încasări și i-a așezat la îndemâna autorului, pe tejgheaua barului după care se afla”, se arată în dosar. Cei doi tâlhari au furat puțin peste 8000 de lei și au fugit abandonând cuțitul și hainele cu care erau îmbrăcați în momentul jafului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva i-au trimis pe sibieni în judecată pentru infracțiunile de tâlhărie calificată. Instanța din cadrul Judecătoriei Deva l-a condamnat la 2 ani și 3 luni închisoare pe cel care a jefuit sub amenințarea cuțitului. Complicele său a primit 2 ani de închisoare, însă sentințele nu sunt definitive.