Aur pentru INSEMEX Petroșani-douã medalii de aur, una de argint si un premiu special, la Geneva

0

În perioada 29 martie – 2 aprilie 2017, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani a participat la al 45-lea Salon Internațional de Invenții de la Geneva, Elveția, considerat a fi cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii.
Salonul a fost organizat sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elveţian, Statul şi Oraşul Geneva, precum şi de Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală-OMPI.
Standul de prezentare al României realizat sub egida Ministerului Cercetării și Inovării, care a asigurat selecția invențiilor și plata participării acestora la Salon, a reunit un număr de 40 de invenții din diferite domenii.
In urma jurizării celor peste 2000 de lucrări prezentate la Salon, membrii Juriului Internațional au decis acordarea a 34 de medalii de aur și a 8 medalii de argint pentru invențiile românești, cărora li s-au adăugat și 10 premii speciale. În urma participării la concurs, INSEMEX Petroșani a obținut 2 medalii de aur, o medalie de argint precum și unul dintre cele 10 premii speciale.
La acest eveniment, delegația INSEMEX a fost condusă de domnul Dr.ing. George Artur Găman – Director General, cu participarea domnilor Dr ing. Emilian Ghicioi – Director Tehnic, respectiv Dr.ing. Doru Cioclea – Șef al Laboratorului Securitate Minieră și Ventilație Industrială, cercetătorii din Petroșani prezentând 3 invenții, toate acestea fiind apreciate și medaliate, după cum urmează:
– Medalie de Aur, pentru invenția ”Metodă de identificare a construcțiilor de aeraj critice la nivelul unei rețele complexe de aeraj”.
– Medalie de Aur, pentru invenția ”Metodă de restabilire a unei rețele de aeraj afectate de o explozie pe baza traseelor critice”
– Medalie de Argint, pentru invenția ”Metodă de determinare a eficienței rețelelor complexe de aeraj”.
Pentru lucrarea ”Metodă de restabilire a unei rețele de aeraj afectate de o explozie pe baza traseelor critice”, echipa INSEMEX a primit de asemenea un premiu special din partea Corporației pentru Știință și Parcuri Tehnologice din Hong Kong.
Pe data de 31 martie 2017, delegația României a participat de asemenea la conferința internațională organizată de Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală-OMPI, care numără 189 de State Membre, pe parcursul conferinței fiind abordate și subiecte din sfera sistemului de cercetare, dezvoltare și inovare din România. De asemenea, s-a dezbătut subiectul contribuției și suportului organizației WIPO pentru țările aflate în tranziție sau în curs de dezvoltare.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here