Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  AUTOSPECIALĂ ŞI ECHIPAMENTE DE CĂUTARE – SALVARE ÎN MEDIUL ACVATIC ŞI ÎN ZONELE AFECTATE DE INUNDAŢII INTRATE ÎN DOTAREA I.S.U. HUNEDOARA

  PUBLICAT ÎN

  Inspectoratul General Pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) deţine calitatea de aplicant în cadrul Proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieţi” (Efficient Response Saves Lives) – SMIS – CSNR code 59855”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007 – 2013, Axa prioritară 5 ,,Implementarea infrastructurii adecvate pentru prevenirea riscului natural în zonele cele mai expuse la risc”.
  Proiectul are ca obiectiv general îmbunătăţirea capacităţii de salvare a vieţii şi a gradului de protecţie a populaţiei, prin eficientizarea capacităţii de răspuns la inundaţii.
  Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc eficientizarea sistemului de comunicaţii pe timpul intervenţiilor pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă determinate de inundaţii, asigurarea eficienţei intervenţiilor în zone greu accesibile şi modernizarea sistemului de pregătire a personalului care execută misiuni de căutare – salvare în mediul acvatic şi în zonele afectate de inundaţii.
  Proiectul are un buget total de 40.888.500,00 Euro (183.998.250,00 LEI).
  Necesitatea derulării proiectului şi oportunitatea implementării acestuia sunt justificate de situaţia înregistrată la nivel naţional în ceea ce priveşte asigurarea cu autospeciale şi utilaje a serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, caracterizate de o durată de exploatare depăşită, dar şi de insuficienţa unor tipuri de mijloace raportată la specificul misiunilor.
  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara i-au fost distribuite, ca urmare a derulării acestui proiect, o autospecială cu echipament specific pentru transportul scafandrilor şi 3 ambarcaţiuni de intervenţie.
  Autospeciala complexă este dotată atât cu echipamente de căutare – salvare în mediul acvatic cât şi cu accesorii de prim ajutor specializat.
  Maşina de intervenţie a scafandrilor hunedoreni este echipată cu 6 costume complete de scufundare cu circuit închis, 3 lanterne submersibile, 5 veste de salvare şi 2 colaci de salvare. În plus, este utilată cu 1 sistem de iluminare exterioară utilizat pentru operaţiuni de căutare, 1 generator electric, 1 motocompresor pentru umplerea buteliilor cu aer, 6 butelii cu aer comprimat de 10 litri, 1 kit de salvare din puţuri şi troliu.
  Segmentul de prim ajutor este alcătuit, în principal, din măşti de administrare oxigen pentru copii şi adulţi, gulere cervicale, atele vacuum pentru membrele superioare şi inferioare, defibrilator semiautomat, targă lopată şi folii izoterme.
  Inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, spune că tehnica nouă intrată în dotarea pompierilor hunedoreni este deosebit de utilă, în contextul în care în judeţul Hunedoara există lacuri de acumulare şi baraje care însumează o suprafaţă de aproape 1.000 de hectare. Din păcate, de-a lungul timpului, în aceste lacuri au pierit înecaţi oameni, pentru recuperarea cărora a fost necesară intervenţia scafandrilor. Mai mult, noile dotări vor genera creşterea capacităţii de răspuns a ISU Hunedoara în cazul producerii situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidro – meteorologice periculoase.DSCN9921_resize_resize

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...