Autoturism în valoare de 175.000 lei, indisponibilizat de poliţiştii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat un autoturism în valoare de 175.000 lei, înmatriculat în țara noastră și care urma să fie transportat în Bulgaria în baza unui document fals.

La data de 22.07.2022, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de ieșire din țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean bulgar, în vârstă de 27 de ani, conducând  o autoutilitară tip platformă auto. Pe platformă se afla autoturismul marca Mercedes, model E200d, an fabricație 2017.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în autoturism, sub preșul pasagerului din dreapta, două plăcuțe de înmatriculare specifice României. În urma examinării contractului de vânzare-cumpărare al autoturismului, colegii noștri au constatat faptul că acesta este fals. Procedând la verificarea numerelor de înregistrare înscrise pe plăcuțele de înmatriculare și a seriei de șasiu s-a constatat faptul că autoturismul este înregistrat în România și aparține unui proprietar român. Conducătorul autoutilitarei a declarat că transporta autoturismul din București în Bulgaria.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire”, iar autoturismul, în valoare de 175.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.