Avram Iancu- succes în Israel

Polisportivul Avram Iancu a încheiat cu succes traversarea înot a Mării Galileii, din Israel, sportivul din Petroşani reuşind astfel să-şi înscrie numele alături de alţi 67 de înotători din lume care au dus până la capăt o asemenea performanţă.

„Am făcut-o şi pe asta! Îţi mulţumesc Ţie, Doamne, că m-ai ajutat să fac acest înot!”, a spus Avram Iancu la finalul cursei, după ce s-a aşezat, în genunchi, pe o plajă, în punctul de final al cursei sale de peste 20 de kilometri. El a mulţumit apoi tuturor celor care i-au urmărit parcursul cursei de înot din Marea Galileii. Bibliotecarul Avram Iancu şi-a propus să parcurgă înot Marea Galileii, unde înscrisurile biblice susţin că Isus Hristos a umblat pe apă, sportivul din Petroşani afirmând că îşi doreşte acest lucru pentru a mulţumi lui Dumnezeu pentru tot ceea ce a reuşit să realizeze la înotul în ape deschise.

Traseul său a fost în lungul Mării Galileea, pe o distanţă de peste 20 de kilometri, el fiind monitorizat de Galilee Marathon Swimming Association (GMSA), organizaţie abilitată la nivel internaţional pentru validarea unei asemenea performanţe.