Baloo, mascota Staţiunii Straja, face 17 ani

Poznaşul urs are parte în acest week-end de o petrecere şi de mii de prieteni, turişti care vor ajunge în staţiune pentru a lua parte la competiţia dedicată aniversării sale. Ursul din Straja este cel mai mare exemplar din Europa, crescut în captivitate, însă acest lucru înseamnă o cheltuială imensă pentru ce-l care-l îngrijeşte.
Mascota Staţiunii Straja, ursul Baloo, împlineşte 17 ani şi la fel ca şi anul trecut, va avea parte de o petrecere în toată regula. Chiar şi o competiţie de schi cu premii consistente este organizată de ziua lui Baloo, dar şi alte numeroase surprize pentru cei care vor ajunge în staţiune în week-end. Poznaşul urs va primi un tor de fructe, ca la fiecare aniversare, iar copiii aflaţi în taberele de schi din staţiune i-au pregătit o surpriză.
Îndrăgitul Baloo din Staţiunea Straja a fost vizitat de mai mulţi experţi străini, ultimii fiind din Germania. După ce l-au evaluat în urma unei deplasări la Straja, au ajuns la concluzia că n-ar putea fi mai bine îngrijit nicăieri. Baloo a ajuns în staţiune pe când era pui, rătăcea prin pădure şi i se dădeau şanse mici de supravieţuire din cauză că era grav rănit rănilor. Este dependent de om, pentru că timp de trei ani a fost permanent în compania unuia care a avut grijă de el până s-a însănătoşit. Lui Baloo i se îndeplinesc toate condiţiile cerute de Uniunea Europeană, o hrană de calitate formată din fructe, lapte, miere ori cereale şi care n-ar putea fi asigurată de multe grădini zoologice ori alte centre. Pe de altă parte aniversarea mascotei staţiunii începe seria de competiţii care vor avea loc până la finalul sezonului în staţiunea de schi din vestul Văii Jiului. Pe listă este Cupa Straja iar apoi cea mai importantă competiţie care include şi o etapă naţională, Cupa Comexim ori Cupa 8 Martie sau Cupa Veteranilor, iar toate aceste concursuri vor atrage în staţiune mii de turişti şi în acest sezon.