Bărbat imobilizat într-un scaun cu rotile, lovit în cap cu o bâtă

Răsturnare de situație în dosarul bărbatului cu handicap care a fost bătut cu o bâtă de baseball în fața unui magazin din Călan. Agresorul a fost acuzat de lovire și alte violențe și condamnat la o amendă penală. Curtea de Apel Alba Iulia a schimbat sentința, instanța apreciind că este vorba de o tentativă de omor.

Un conflict mocnit între doi prieteni se putea transforma într-o tragedie, după ce unul dintre ei a fost lovit în cap cu o bâtă. Incidentul a avut loc în orașul Călan, iar victima, un localnic țintuit în scaun cu rotile, a avut nevoie de aproape o lună de zile de îngrijiri medicale. Anchetatorii au stabilit că bărbatul cu handicap se afla în fața unui magazin unde a băut o bere cu un amic. Vecinul său a venit cu soția lui la același magazin iar când a ieșit afară s-a luat la ceartă cu victima.

”În momentul în care inculpatul a ieșit din magazin, între acesta și persoana vătămată a izbucnit un conflict verbal, cei doi adresându-și în mod reciproc injurii şi cuvinte jignitoare, atât unul altuia, cât şi la adresa familiilor, împingându-se reciproc, în urma cărora persoana vătămată s-a dezechilibrat şi a căzut din scaunul cu rotile. (…)Inculpatul a plecat de la faţa locului unde a revenit la scurt timp având în mână o bâtă de baseball cu care a lovit persoana vătămată o singură dată în partea dreaptă faţă a capului. Persoana vătămată are ambele picioare amputate, fiind încadrată în grad de handicap grav cu asistent personal permanent, pentru deplasare folosindu-se un scaun cu rotile”, se arată în rechizitoriul procurorilor. Pedeapsa instanței de fond a fost modificată de Curtea de Apel Alba Iulia, la fel și învinuirea adusă agresorului.

”Va desființa sentința penală atacată în integralitatea ei și procedând la o nouă judecată a cauzei (…) va condamna pe inculpatul la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor. În baza art. 91 alin. (1) Cod penal se va dispune suspendarea sub supraveghere pedeapsa aplicată inculpatului pentru un termen de supraveghere de 4 ani”, se arată în soluție.