Bătrână tâlhărită de un recidivist

Femeia îl ajutase de mai multe ori pe bărbatul din Lupeni, aciuit în zona Olteniei, pentru că știa că are copii mici și nu voia să-i vadă suferind de foame. În schimbul grijii pentru cei mici, lupeneanul a bătut-o până când pensionara i-a spus unde-și ține banii de înmormântare.

În actul de sesizare, s-a reţinut că, în noaptea de 17/18.09.2022, în jurul orei 00:30, inculpatul, pe fondul consumului de alcool și a lipsei de resurse financiare, s-a hotărât să se deplaseze la domiciliul persoanei vătămate cu vârstă de 78 ani, pentru a lua din posesia acesteia o sumă de bani. Inculpatul cunoștea faptul că persoana vătămată locuia singură și că deținea la domiciliul său sume importante de bani întrucât în trecut a desfășurat mai multe activități gospodărești la domiciliul acesteia. Fiind la adăpostul întunericului și cunoscând foarte bine topografia curții și locuinței persoanei vătămate, inculpatul a pătruns în curtea imobilului pe poarta de acces care nu era asigurată, apoi a pătruns în locuință pe o ușă, care de asemenea nu era asigurată și s-a deplasat pe un hol către o cameră în care sursa de lumină era pornită. Suspectul a intrat în camera respectivă având gluga de la hanoracul cu care era îmbrăcat pusă pe cap și a observat-o pe persoana vătămată dormind în pat. Pentru a nu alerta vecinii, suspectul i-a pus mâna la gură persoanei vătămate, a tras-o de picioare doborând-o pe podea, apoi a amenințat-o cu moartea solicitându-i acesteia să-i dea toți bani pe care-i are în casă, însă persoana vătămată nu a dat curs solicitărilor. Pentru a fi mai convingător, suspectul a lovit-o pe persoana vătămată cu pumnii în zona feței și pe trunchi, solicitându-i în mod repetat să-i înmâneze suma de bani pe care o deține în locuință. În urma loviturilor primite și ale amenințărilor adresate, persoana vătămată a cedat în fața atacatorului. Aceasta s-a deplasat pe holul locuinței iar dintr-un coș confecționat din papură a luat o sumă de bani, circa 12.000 lei, pe care a înmânat-o suspectului”, se arată în dosarul în care hunedoreanul a fost acuzat de tâlhărie calificată.

Polițiștii l-au găsit pe tâlhar la un birt, unde cheltuise circa 600 de lei. Instanța l-a condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.