Belarusul și-a intensificat activitatea militară de la granița cu Ucraina!

Belarusul și-a intensificat activitatea militară de la granița cu Ucraina. Potrivit conducerii forțelor armate ale Republicii Belarus, motivul este „protecția față de ucraineni și trupele NATO”.

Prim-adjunctul șefului Statului Major General al Forțelor Armate din Belarus, Igor Korol, a vorbit la televiziunea de stat despre posibilele amenințări din partea Ucrainei și a țărilor NATO.

„Un grup de rachete de croazieră a fost creat în Mediterana și Marea Baltică. Din păcate, rachetele de croazieră nu sunt arme pentru apărare, sunt arme în primul rând pentru atac. Raza de acțiune a acestor rachete le permite să tragă pe teritoriul țării noastre”, a spus el.

El a vorbit despre grupurile tactice de batalion de la graniță, adăugând că „asta nu s-a mai întâmplat niciodată”.

„Ei se află la terenurile de antrenament din apropierea granițelor noastre, sunt pe deplin instruiți, echipați, au provizii și sunt gata să acționeze”.

El a spus că „stații americane de contrabaterie” au fost desfășurate în apropierea graniței în direcția Ovruch, iar „Ucraina a concentrat aproximativ 10.000 de militari împotriva Republicii Belarus” în direcția Rivne.

„Toată lumea este înarmată, toată lumea are arme, așa că poate exista un fel de provocare”, a spus șeful adjunct al Statului Major General al Republicii Belarus.