Bilanţ la Apa Serv Valea Jiului

0

Schimbarea din vârful echipei manageriale, prin plecarea directorului Costel Avram şi numirea ca interimar a lui Cristian Ionică, a constituit un moment de bilanţ la Apa Serv Valea Jiului SA.
Vineri a fost ultima zi a lui Costel Avram în fruntea operatorului de apă şi apă uzată din Valea Jiului, după şase ani de activitate în această funcţie. De luni, Avram va începe activitatea la Consiliul Judeţean Hunedoara, ca administrator public al judeţului, iar postul de director al Apa Serv Valea Jiului SA va fi ocupat de Cristian Ionică.
“Am încheiat astăzi, odată cu ultima zi în calitate de director general al Apa Serv Valea Jiului, încă o etapă din cariera mea profesională. La finalul acestui drum, am satisfacția că las în urma mea un operator de utilități publice apreciat și respectat în întreaga țară, o firmă cu rezultate economice și financiare foarte bune și un colectiv de oameni valoroși, dedicați profesiei și echipei.  În toți acești ani, în care m-am ocupat de managementul Apa Serv Valea Jiului am căutat ca, dincolo de cifre, să găsim soluții de rezolvare la toate problemele semnalate de beneficiarii noștri, să răspundem provocărilor impuse de implementarea unor ambițioase programe europene de dezvoltare și să răsplătim efotul angajaților noștri implicați în atingerea acestor obiective. Sper că, în bună parte, am reușit. Știu însă că nu am putut face totul pentru toți. Știu că mai sunt încă probleme nerezolvate și oameni nemulțumiți. De pe acum însă, este de datoria viitoarei conduceri să găsească soluții pentru a rezolva și aceste probleme și să mențină Apa Serv pe aceleași coordonate economice, profesionale și sociale”, a transmis Costel Avram.
Şi, odată cu schimbarea, a fost fost făcut şi un bilanţ al activităţii în cei 6 ani în care Costel Avram a  fost directorul societăţii de apă.
Astfel, dacă în anul 2012, când Costel Avram a preluat conducerea Apa Serv Valea Jiului, firma înregistra o pierdere contabilă în sumă de 7.225.124 lei, în prezent pierderea a fost acoperită şi, mai mult, în premieră,  Apa Serv a acordat acționarilor săi dividende în sumă totală de 1.543.000 lei în ultimii doi ani. De asemenea, dacă la început de mandat, în iunie 2012, datoria Apa Serv către Apele Române, se ridica la 6.053.500 lei, în prezent toate facturile pentru servicii și lucrări sunt achitate în termenul scadent. Pe de altă parte, gradul de încasare a facturilor curente este în prezent de 77%, față de numai 58% cât era în 2012, iar gradul de colectare generală a crescut la peste 105 – 106%.
Directorul Apa Serv a vorbit şi despre întreținerea și repararea rețelelor de apă și canalizare, care au totalizat 19.278 de intervenții, din care 9.864 lucrări de întreținere și reparații curente în sistemul de alimentare cu apă potabilă (în valoare totală de 6.523.101 lei) și 9.414 lucrări în sistemul de canalizare (în valoare totală de 10.360.021 lei). În aceeaşi perioadă, Apa Serv a realizat investiții din surse proprii în valoare de 1.886.774 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here