Bogdan Burcea a început treaba la naționala feminină de handbal

Naționala feminină de handbal a susținut prima acțiune oficială sub comanda noii conduceri tehnice formate din Bogdan Burcea și Robert Licu.

20 de jucătoare au fost chemate la lotul național pregătit de Bogdan Burcea și Robert Licu. Față de echipa prezentă la Campionatul Mondial din Japonia, unde România s-a clasat pe locul al 12-lea, au fost convocate nu mai puțin de nouă jucătoare noi. Cristina Neagu și Denisa Dedu nu au participat la primul antrenament din cauza unor probleme medicale.

Deși timpul rămas până la turneul preolimpic din luna martie este foarte scurt, jucătoarele și antrenorii sunt optimiști.

“Sperăm să ne integrăm cât se poate de repede. Noi suntem foarte optimiste și vom face tot ceea ce depinde de noi să nu dezamăgim pe nimeni. Noi ne adaptam repede. Am lucrat si cu antrenor romani si cu antrenori straini. Daca iti faci treaba si asculti ce ti se spune, totul decurge va decurge foarte bine. Am lucrat cu domnul Burcea si m-a ajutat foarte mult, m-a format ca jucaroare. Este benefic sa stii ce vrea si ce stil de antrenamente are” – Andreea Pricopi Rotaru, componentă a echipei naționale de handbal.

“Suntem pregătite de muncă și nerăbdătoare să ajungem la turneul preolimpic, sperăm să ne închegăm cât mai repede și să facem niste jocuri foarte bune acolo. Trebuie să avem încredere în noi și să luptăm până la final. Cristina Neagu este liderul nostru, sperăm să fie sănătoasă și să fie alături de noi” – Bianca Tiron, componentă a echipei naționale de handbal.

“Este o perioadă foarte importantă, trebuie să ne cunoaștem, pentru că suntem multe fete noi. Nu ne este teamă de nimeni la turneul preolimpic, vom face niște meciuri foarte bune și ne vom demonstra valoarea” – Alexandra Severin, componentă a echipei naționale de handbal.

Burcea: “Ușa echipei naționale este deschisă pentru orice jucătoare”

Aflat la primul mandat pe banca tehnică a naționalei României, Bogdan Burcea este conștient de misiunea pe care și-a asumat-o. Tehnicianul speră să se poata baza la turneul din Muntenegru pe o Cristina Neagu refăcută complet.

“Am convingerea că ne vom face datoria, ne vom angrena în acest proiect în următoarele două luni pentru a ne atinge obiectivele. Zilele de pregătire sunt foarte puține. Nu vom încerca să inventăm handbalul, însă vom impune o strategie pentru acest turneu, astfel încât să obținem calificarea la Jocurile Olimpice. Ușa echipei naționale este deschisă oricărei sportive, indiferent de vârstă. Ne interesează jucătoarele care pot performa, care din punct de vedere mental și fizic se pot alinia la cerințele înaltei performanțe. Cristina Neagu sper să fie sănătoasă, este o fată care își face treaba profesionist și care a dat o pildă la ultimul Campionat Mondial, jucând nerefăcută. Interesul nostru este să aliniem o echipă extrem de competitivă. De la Neagu știm ce să așteptăm, important este ca toată lumea să vină aproape de performanțele ei” – Bogdan Burcea, antrenor al naționalei feminine de handbal.

Propunerea lui Gheorghe Tadici

Bogdan Burcea a dezvăluit și cine l-a propus în funcția de selecționer în cadrul ședintei Comisiei Tehnice a Federației Române de Handbal.

“Gheorghe Tadici m-a propus în Comisia Tehnică și am fost votat de zece dintre colegi, nu mă așteptam. E un lucru care mă obligă, reprezint această breaslă a antrenorilor români și, cu suportul lor la echipele de club, sunt convins că vom face cele mai bune alegeri pentru a duce această echipă la Jocurile Olimpice” – Bogdan Burcea, antrenor al naționalei feminine de handbal

Două luni până la turneul preolimpic

Naționala României va participa la turneul preolimpic de la Podgorica (Muntenegru), ce va avea loc în perioada 20-22 martie. Muntenegru, Norvegia și Kazahstan vor fi adversarele “tricolorelor” în lupta pentru unul dintre primele două locuri, cele care asigură calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

“Nu ar trebui să ne sperie niciun adversar. Chiar dacă vom juca pe terenul Muntenegrului, nu e o problemă pentru România. Sper ca noi să le creăm neliniști. Sper să performăm acolo și să ne calificăm la Tokyo” – Robert Licu, antrenor secund al naționalei feminine de handbal.

Lotul convocat pentru primul stagiu de pregătire:

Portari: Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), Raluca Kelemen (HC Zalău)

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)

Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM București), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Alexandra Severin (HC Zalău)

Centri: Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Elena Dache (Dunărea Brăila), Ana Maria Țicu (SCM Craiova), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița)

Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova)

Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare), Patricia Vizitiu (SCM Craiova)

Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Dana Abed-Kader (HC Zalău).