Ingrediente (6 porții)
| 100 ml | ulei |
| 1 l | borș proaspăt |
| 1 kg | carne de miel, cu os |
| 50 g | orez |
| 2-3 legături | ceapă verde |
| 1 | ceapă uscată |
| 2 | morcovi |
| 1 | pătrunjel rădăcină |
| 2 legături | pătrunjel proaspăt |
| 2 | gălbenușuri |
| smântână pentru decor | |
| sare | |
| piper |
Preparare
1-Ceapa uscată, morcovii, ceapa verde și albitura se curăță și se spală. Se toacă mărunt și se călesc puțin în ulei încins.
2-Carne se taie și se spală, apoi se pune la fiert în apă rece cu sare.
3-Se adaugă și legumele la fiert și se lasă pe foc mediu timp de 2 ore.
4-Aproape de final se pune orezul spălat bine. Se mai lasă să fiarbă până când orezul este bine fiert iar carnea se desprinde singură de pe oase.
5-Se condimentează ciorba cu sare și piper.
6-Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt și se oprește focul.
7-Într-un castron, se bat gălbenușurile cu o ceașcă de smântână, iar cu ajutorul unui polonic se pune zeamă din supă, puțin câte puțin, amestecând tot timpul, pentru a uniformiza temperatura din supă cu cea din castron. Când este la fel, iar ciorba s-a răcorit puțin se toarnă amestecul de ou și smântână în oala cu supă.

