Borș de miel

0

Ingrediente (6 porții)

100 ml ulei
1 l borș proaspăt
1 kg carne de miel, cu os
50 g orez
2-3 legături ceapă verde
1 ceapă uscată
2 morcovi
1 pătrunjel rădăcină
2 legături pătrunjel proaspăt
2 gălbenușuri
smântână pentru decor
sare
piper

 

Preparare

1-Ceapa uscată, morcovii, ceapa verde și albitura se curăță și se spală. Se toacă mărunt și se călesc puțin în ulei încins.

2-Carne se taie și se spală, apoi se pune la fiert în apă rece cu sare.

3-Se adaugă și legumele la fiert și se lasă pe foc mediu timp de 2 ore.

4-Aproape de final se pune orezul spălat bine. Se mai lasă să fiarbă până când orezul este bine fiert iar carnea se desprinde singură de pe oase.

5-Se condimentează ciorba cu sare și piper.

6-Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt și se oprește focul.

7-Într-un castron, se bat gălbenușurile cu o ceașcă de smântână, iar cu ajutorul unui polonic se pune zeamă din supă, puțin câte puțin, amestecând tot timpul, pentru a uniformiza temperatura din supă cu cea din castron. Când este la fel, iar ciorba s-a răcorit puțin se toarnă amestecul de ou și smântână în oala cu supă.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.