Borș de miel

Ingrediente (6 porții)

100 ml ulei
1 l borș proaspăt
1 kg carne de miel, cu os
50 g orez
2-3 legături ceapă verde
1 ceapă uscată
2 morcovi
1 pătrunjel rădăcină
2 legături pătrunjel proaspăt
2 gălbenușuri
smântână pentru decor
sare
piper

 

Preparare

1-Ceapa uscată, morcovii, ceapa verde și albitura se curăță și se spală. Se toacă mărunt și se călesc puțin în ulei încins.

2-Carne se taie și se spală, apoi se pune la fiert în apă rece cu sare.

3-Se adaugă și legumele la fiert și se lasă pe foc mediu timp de 2 ore.

4-Aproape de final se pune orezul spălat bine. Se mai lasă să fiarbă până când orezul este bine fiert iar carnea se desprinde singură de pe oase.

5-Se condimentează ciorba cu sare și piper.

6-Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt și se oprește focul.

7-Într-un castron, se bat gălbenușurile cu o ceașcă de smântână, iar cu ajutorul unui polonic se pune zeamă din supă, puțin câte puțin, amestecând tot timpul, pentru a uniformiza temperatura din supă cu cea din castron. Când este la fel, iar ciorba s-a răcorit puțin se toarnă amestecul de ou și smântână în oala cu supă.