Camion încărcat cu lemn, răsturnat în Defileul Jiului

Polițiștii rutieri anchetează accidentul, dar nu și multe alte aspecte ce ar putea avea urmări chiar penale. Respectiv dacă respectivul transportator respectase legislația privind masa maximă autorizată, timpii de odihnă, etc. Aceste aspecte puteau fi investigate de inspectorii ISCTR, inspectori care n-au fost solicitați de polițiștii rutieri din Gorj să stabilească dacă sunt încălcări ale legislației. Mai mult decât atât, polițiștii au anunțat că au monitorizat zona. În realitate n-a mai stat nimeni să vadă ce e cu încărcătura, astfel că, presupunând că era material lemnos încărcat în camion ilegal, oricine putea să se debaraseze de ”surplus”.

Iată ce spune IPJ Gorj:

”La data de 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbești-Jiu au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că pe DN 66 Defileul Jiului s-a produs un eveniment rutier cu victime. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că un bărbat de 61 de ani, din municipiul Sibiu, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format din cap tractor și remorcă, încărcat cu material lemnos, într-o curbă deosebit de periculoasă a pierdut controlul vehiculului și s-a răsturnat pe partea carosabilă. În urma evenimentului rutier conducătorul auto a fost rănit ușor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite cauzele și împrejurările producerii evenimentului”.

Practic, pentru că victima este chiar șoferul și e imposibil să ceară continuarea dosarului penal împotriva sa, cazul este deja ”rezolvat”.

”Rezolvate” sunt și în ceea ce privește restul aspectelor privind cantitatea de masă lemnoasă, starea vehiculului ori alte date ce puteau servi la clarificarea lucrurilor, pentru că inspectorii ISCTR sunt cei în măsură să se pronunțe, doar că ei n-au fost sesizați de polițiștii din Bumbești-Jiu.