Campanie de vaccinare a elevilor, la Petroșani

La Petroșani debutează, joi, campania de vaccinare anti COVID – 19 a elevilor de liceu care au împlinit 16 ani, iar pentru imunizare s-au înscris peste 160 de adolescenți, dar și câțiva părinți.
Campania “Înapoi la Școală!”, demarată de DSP Hunedoara, va fi organizată, cu sprijinul Primăriei Municipiului Petroșani și a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, în zilele de joi și vineri, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani, iar elevii vor fi monitorizați post – vaccinare de dr. Ionașcu, care este și medic școlar.
Astfel, joi, începând cu ora 9.00, sunt programați la vaccinare elevii care s-au înscris pe liste de la Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” (24 de elevi), Colegiul Economic ”Hermes (44) și cei de la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” (22 de elevi). Vineri vor fi imunizați 60 de elevi de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Petroșani și 12 elevi de la Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila.
Imunizarea elevilor care au împlinit 16 ani se va face cu serul Pfizer – BioNTech. Pentru această campanie, la C.N. ”Mihai Eminescu” Petroșani a fost amenajat un spațiu special și sunt asigurate toate condițiile de protecție sanitară. Peste 3 săptămâni va fi organizată o campanie similară pentru rapel.