Campion mondial în vizită la Prefectura Hunedoara

Campionul mondial la breakdance, care va evolua în cadrul Lotului Olimpic Național al României, Lucas Anghel, a revenit acasă, la Deva, după 17 ani petrecuți în Canada. Campionul a fost primit de prefectul județului, Călin Petru Marian, felicitat pentru performanțele sale, dar mai ales pentru că duce tricolorul la cele mai mari competiții de profil.

”Sunt mândru de el și îl voi susține în evoluția sa sportivă! Felicitări pentru aceste realizări, Lucas!”, a scris prefectul pe contul său de Facebook.
Pasiunea lui Lucas pentru breakdance a început în anul 2015, iar de atunci, a participat la peste 60 de competiții (breaking battles) în Canada și Europa (Ungaria, Belgia, Finlanda, Anglia) și a avut rezultate remarcabile.

În anul 2022, Lucas a câștigat locul I la Campionatul Național de Breaking (categoria tineri 16-18 ani), locul I Cupa României (categoria tineri 16-18 ani) și locul I HHI, Hip Hop International Romania. La începutul anului 2023, a participat cu lotul național la WDSF BFG WORLD SERIES BREAKING FOR GOLD (Kitakyushu, Japonia), unde România s-a calificat pentru campionatul din Brazilia.

Performanțele tânărului sunt de apreciat și n-ar fi fost o idee rea ca și șefia Consiliului Județean Hunedoara să-și fi găsit o ”fereastră”, pentru a discuta cu sportivul. Să nu uităm că forul județean chiar dispune de sume substanțiale de bani pentru a finanța sportul.